2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Hihetetlen! Ariana Grande elérte a Beatles 50 éves rekordját

Ariana Grande elérte a Beatles slágerlista-rekordját: az amerikai énekesnőnek három dalával sikerült a Billboard amerikai slágerlista három első helyét egyszerre elfoglalnia.

Ezzel a liverpooli legendás zenekar több mint 50 évvel ezelőtti teljesítményét érte el a 25 éves Grande.


A Billboard amerikai zenei magazin slágerlistáján Grande kedden a 7 Rings, a Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored és a Thank U, Next című dalaival került az élre. A Billboard Hot 100 több mint 60 éves történelmében Ariana Grande és a Beatles voltak az egyedüli művészek, akiknek sikerült egyszerre három dobogós helyet is elfoglalniuk.

A Beatles ezt a teljesítményt 1964-ben nyújtotta a Can’t Buy Me Love, a Twist and Shout és a Do You Want to Know a Secret című dalaival.

Ariana Grande ugyanakkor egy újabb rekordot is felállított a lista első 40 helyezettje között szereplő dalainak számával: ő az első női előadó, aki ott 11 dallal képviselteti magát. Thank U, Next című albuma összes dala az első 40 között szerepel.

Az eddigi rekordot Cardi B rapper tartotta, akinek tavaly áprilisban 9 dala jutott a Billboard top 40-es listájára.

A magazin a streamingelési adatok, a dalok rádiós lejátszása és az internetes eladások alapján állítja össze listáját. A Billboard Hot 100 az Egyesült Államok hivatalos slágerlistájának számít.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.