2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Székesfehérvár

Hova utazzunk az idén?

Oláh László (jobbra) a pákozdi Katonai Emlékpark érdekességeiről beszél Fotó: SeSo

Sokan érdeklődtek a hétvégén az utazási lehetőségekről a Hiemer Házban Fotó: SeSo


A szerencsekerékben bízhattak az “aranykezűek”… Fotó: SeSo

A Hiemer-ház báltermében rendezték meg a 7. Székesfehérvári Utazás, Szabadidő Kiállítás és Vásárt a hétvégén. A szezonnyitó seregszemlére 19 kiállító érkezett az ország minden pontjáról. Jelentős kedvezményekkel, színes képi világgal, izgalmas programokkal és játékokkal csábították a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat. Tourinform irodák, utazási irodák, régiók fogtak össze, hogy a kiállításon bemutassák kínálatukat a királyi város közönségének. A tapasztalatok szerint a külföldi utazások esetén a magyarok előre terveznek, élnek az előfoglalás előnyeivel, és többnyire már tavasszal lefoglalják úti céljukat. Ezt figyelembe véve, és a kiállítók kérésére, idén korábbi időpontra tették a rendezvényt, amelyet így március helyett februárban rendeztek meg. Az egyedi és különleges napok vezérfonala az élményszerzés, a személyes találkozás volt. A seregszemle kiváló alkalmat adott arra, hogy az érdeklődők első kézből minél részletesebb információkat kapjanak az úti célokról, a nyaraló- és szálláshelyekről, valamint a remek programokról.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.