2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Hunvaldot indítja Erzsébetvárosban az MSZP?

A hírek szerint Hunvald Györgyöt indítaná az MSZP az őszi önkormányzati választásokon a VII. kerületben. Mint ismert, a korábbi erzsébetvárosi polgármester ellen két jogerős ítélet is született hivatali visszaélés miatt.

Az MSZP közleményben próbálta cáfolni – több-kevesebb sikerrel – a híresztelést.


„A szocik most sietve kezdték cáfolni, hogy ő lenne ismét a jelöltjük, csakhogy ez a párt már lehetővé tette, hogy Hunvald párttag maradhasson, sőt egy kerületi szervezetét vezethesse az elítélt politikus. Hiába, a jó elvtársaknak mindig helyük lesz az MSZP-ben” – írta a Figyelő.

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere. Hunvaldot hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el, ugyanis valótlan szerződéseket kötött az önkormányzat nevében. A volt polgármestert a helyi lakáskiutalásokkal kapcsolatban marasztalta el jogerősen a Kúria, egy év börtönt kapott. Ezt nem kellett letöltenie, mivel ennél jóval hosszabb ideig volt előzetes letartóztatásban.


– Az ember meglepődne, de valahol mégsem – reagált a hírre G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke a TV2-ben. Szerinte mindez az ellenzék kilátástalanságáról szól. – Rejtély, hogy a válsággal küzdő baloldal miért egy ilyen személyben gondolkodik, akinek ügyleteit már jól ismeri a budapesti lakosság – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.