2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Hunvaldot indítja Erzsébetvárosban az MSZP?

A hírek szerint Hunvald Györgyöt indítaná az MSZP az őszi önkormányzati választásokon a VII. kerületben. Mint ismert, a korábbi erzsébetvárosi polgármester ellen két jogerős ítélet is született hivatali visszaélés miatt.

Az MSZP közleményben próbálta cáfolni – több-kevesebb sikerrel – a híresztelést.


„A szocik most sietve kezdték cáfolni, hogy ő lenne ismét a jelöltjük, csakhogy ez a párt már lehetővé tette, hogy Hunvald párttag maradhasson, sőt egy kerületi szervezetét vezethesse az elítélt politikus. Hiába, a jó elvtársaknak mindig helyük lesz az MSZP-ben” – írta a Figyelő.

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere. Hunvaldot hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el, ugyanis valótlan szerződéseket kötött az önkormányzat nevében. A volt polgármestert a helyi lakáskiutalásokkal kapcsolatban marasztalta el jogerősen a Kúria, egy év börtönt kapott. Ezt nem kellett letöltenie, mivel ennél jóval hosszabb ideig volt előzetes letartóztatásban.


– Az ember meglepődne, de valahol mégsem – reagált a hírre G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke a TV2-ben. Szerinte mindez az ellenzék kilátástalanságáról szól. – Rejtély, hogy a válsággal küzdő baloldal miért egy ilyen személyben gondolkodik, akinek ügyleteit már jól ismeri a budapesti lakosság – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.