2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szekszárd

Idén megújul az ipari park

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik idén a szekszárdi ipari parkban, ahol mintegy kétezer négyzetméterrel bővül a csarnokok alapterülete. A projektet a város önkormányzata valósítja meg százszázalékos TOP-támogatással. Korszerűsítik az ipari park infrastruktúráját, csarnokokat újítanak fel és építenek, továbbá mintegy 4000 négyzetméternyi ingatlanon teljes körű gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

Ács Rezső polgármester elmondta, a jelenleg 50 hektáros ipari parkban tervezett fejlesztés több ütemben zajlik majd.


A parkban jelenleg is 26 cég működik Fotó: Nagy Nándor

– Az ipari parkban már működő vállalkozások kéréseinek is igyekszünk eleget tenni a beruházás során, hiszen jelenleg is 26 vállalkozás működik ott, több mint 500 munkavállalóval. Egyik ilyen kérésük volt, hogy bővítsük ki a közvilágítást, illetve a járdákat is újítsuk fel. Mindez bekerült ebbe a projektcsomagba, amellett, hogy újabb csarnokok épülnek, a régi, elavult csarnokokat pedig lebontjuk – részletezte a városvezető. – Nem titkolt célunk ezzel, hogy újabb vállalkozásokat csalogassunk ide, továbbá az is, hogy a jelenlegi, munkaerőhiányos helyzetben elsősorban olyan cégeket telepítsünk be, amelyek magas hozzáadott értékkel és magas gépesítettséggel tudnak termelni. Biztos vagyok benne, hogy ezek a fejlesztések tovább bővítik a város gazdasági erejét, és idővel újabb lehetőségeket teremtenek. Fontos kiemelnem, hogy ezzel a beruházással mindenekelőtt a már itt működő helyi kisvállalkozásokat szeretnénk segíteni, ezért teszünk eleget a kéréseiknek.

A projekt következő lépése az lesz, hogy a Tolnatáj mellett található, 100 hektáros területen lévő ipari park fejlesztése is elindul még az idén. A projekt során az infrastruktúra kiépítésével indul a fejlesztés, aminek végeztével összesen 150 hektáros ipari parki területtel fog rendelkezni a város.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.