EUR: 333,87 Ft
CHF: 307,14 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb X.kerület

Így készül a sör Kőbányán

Elképzelte már, hogy milyen körülmények között készül kedvenc söre? A Dreher jóvoltából bepillanthattunk a kulisszák mögé, hogyan is születik az egyik legismertebb magyar sör a Jászberényi úton.

Több mint egy évtized után megváltozik a Dreher Classic receptje, megjelenése és neve. A Dreher Gold receptúrájából kikerül a kukoricagríz, így ezentúl már csak három klasszikus összetevőt tartalmaz: árpamalátát, komlót és kristálytiszta vizet.


− Büszkék vagyunk budapesti gyökereinkre, és ezt megjelenítjük az új csomagoláson is, amely a modernség és a hagyomány tiszteletének ötvözetét tükrözi – mondta Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak marketingigazgatója, aki gyárlátogatásra hívta a sajtó munkatársait. – A dobozokra és a palackcímkékre a régi Erzsébet híd fotója került rá a Fortepan gyűjteményéből.  Előtte végigjárhattuk a hatalmas gyárterületen a legfontosabb állomásokat, hogyan is lesz az alapösszetevőkből sokak kedvenc nyári alkoholos hűsítője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.