EUR: 334,37 Ft
CHF: 304,84 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Extra

Íme, a Trónok harca eddigi összes előzetese – Videók!

Újabb videót tett közzé az HBO, a Trónok harcával kapcsolatban, igaz sokkal okosabbak ettől sem lettünk.

Nincsenek elkényeztetve a Trónok harca rajongói: nem elég, hogy lassan két éve várják a sorozat utolsó évadát, ráadásul teljes hírzárlatot rendelt el az HBO, így szinte semmit sem tudni a történetről. Klasszikus előzetes sem lesz az végjátékról. Egyrészt erre a Trónok harcának nincs is szüksége, másrészt a sorozat alkotói korábban kifejtették, hogy eleve nem szeretik ezt a műfajt, mert szerintük tönkreteszi a filmélményt.


George R. R. Martin (jobbra) a Trónok harca írója és a sorozat sztárjai /Fotó: Profimedia

 

De mielőtt rátérnénk a mostani videóra, nézzük meg milyen “morzsákat” kaptak eddig  rajongók. Még tavaly decemberben jött egy videó, ami maximum kedvcsinálónak volt jó, hiszen csupán egy montázs volt arról, ahogy Westeroson összecsap a tűz és a jég, utalva ezzel az Éjkirály és a Mások elleni közelgő “nagy háborúra”.

 

Ezt követte januárban egy újabb videó, amelyből szintén nem sok minden derült ki. Havas Jon szokásához híven a holtak elleni háborúról beszél, Cersei pedig arról, hogy hatalmas zsoldos-sereget fogadott fel, amiben lesznek elefántok is. Erről látunk is egy snittet. A rajongók körében a legnagyobb izgalmat az a jelenet okozta, amiben Sansa azt mondja Danynek, hogy “Deres a tiéd, felség!”


 

Ez utóbbi momentum folytatása lesz a mostani videó, de erről később. Ugyanis ezután újabb videó jelent meg, de ez sem a klasszikus előzetes volt, habár ezt már sokan annak gondolták. Deres kriptájában járunk, ahol az életben maradt Starkok (Brann kivételével), Havas Jon, Arya és Sansa a saját szobruk előtt állnak. A kriptában a család halott tagjairól láthatóak szobrok, így rögtön beindult a találgatás arról, hogy ezek szerint ez a három szereplő biztosan meghal az utolsó évadban.

 

Szintén érdekes fejlemény, hogy Ned nővére Lyanna Stark szobrának kezéből kiesik egy toll, amikor Havas Jon elsétál mellette. A tollat még az első évadban tette oda Robert király, aki annak idején szerelmes volt Lyannába. Csakhogy a trónörökös Rhaegar Targaryen elrabolta a lányt, ezért Robert és Ned fellázadtak Rhaegar apja, az Őrült király ellen. Újabb csavar, hogy a hetedik évadra kiderült, hogy valójában Lyanna szerelmes volt Rhaegarba, szerelmük gyümölecs pedig Havas Jon, akit Ned saját fattyaként nevelt, holott valójában ő az igazi trónörökös. A tollas jelenet tehát egy gyönyörű szimbólum: Lyanna csalódott szerelme teszi oda, és a fia sodorja ki onnan.

Ezután egy fotósorozat jelent meg a szereplőkről, csupa portré.

 

Jellemző, a rajongók felfokozott várakozására, hogy a legapróbb jelekből is messzemenő következtetéseket képesek levonni. Így most arról kezdődtek találgatások, hogy vajon mi oka van annak, hogy Jaime nem saját háza a Lannisterek, hanem a Starkok páncéljában van. Mutatjuk külön:

A történet szerint egyébként Jaime az utolsó epizódban összeveszik nővérével és szerelmével, Cerseijel, így a férfi elindul Királyvárból Deresbe. Utóbbi a Starkok fennhatósága alá tartózik, így elképzelhető, hogy csupán azért láthatjuk Jaime-t ilyen páncélban, mert a sajátja tönkremegy valamiért és értelemszerűen másikat nem tudnak neki adni.

A dolog pikantériája, hogy a sorozat egyik fő konfliktusa a Starkok és a Lannisterek háborúskodása. A sorozat elején Jaime megnyomorítja az egyik Stark-gyereket, Brannt, rátámad és megsebesíti Királyvárban Ned Starkot a családfőt. Ezután a Starkok ejtik foglyul Jaime-t és hosszú időn át raboskodik a táborukban. Tehát Jaime felbukkanása Stark-páncélban kicsit olyan, mintha egy fradistát látnánk újpesti mezben.

Így érkeztünk el a mostani videóhoz, ami nem is egy egész videó csupán hat egész másodperc. Az HBO ugyanis a hamarosan folytatódó produkcióit gyűjtötte össze, ennek része lett egy rövid jelenet, vagy kedvcsináló a Trónok harcából, ami az alábbi videóban 0:48-től egészen 0:54-ig látható.

 

Mutatjuk részletesen. A téliesített öltözetben vonuló Makulátlanok (a háttérben egy dothraki harcos lovagol) megjelennek Deresben. A fejük felett az egyik sárkány (valószínűleg Drogon) repül el.

Aztán Drogon egyre közelebb ér, a Makulátlanok pedig rendíthetetlenül menetelnek.

Végül Aryat látjuk, ahogy enyhén elmosolyodik. Hogy a Makulátlanok, a sárkányok, vagy esetleg Havas Jon látványának örül így meg azt nem tudjuk, de azt igen, hogy a háttérben az északi emberek ijedten szaladnak össze Dany seregétől.

Egyelőre ennyi, de a rajongóknak nem kell csüggedniük, ugyanis április 15-én jön az új évad és minden kiderül!

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek