2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Belföld

Íme Sne­i­der új­náci-dosszi­é­ja! Saját ci­gány- és zsidó-verő mód­szert dol­go­zott ki

A Ripost birtokába került Sne­i­der Tamás új­náci-dosszi­é­ja, amiből kiderül, a Job­bik el­nöke saját ci­gány- és zsidó-verő mód­szert dol­go­zott ki. A portál részleteket mutat be Sne­i­der múltjából, azoknak a dokumentumoknak alapján, amiket megszerzett a lap.

A Jobbik alelnöke azzal tett szert nagy te­kin­télyre az új­ná­cik kö­ré­ben, hogy egy spe­ci­á­lis zsidó és ci­gány verő mód­szert fej­lesz­tett ki. Kap­cso­lat­ban állt német és oszt­rák új­ná­cik­kal, nyi­las lapot is ter­jesz­tett. A Ripost meg­sze­rezte az erről szóló do­ku­men­tu­mo­kat, amikből most bemutatja az első fejezetet.


“A Roy nagyon kemény volt! Nem az a típusú főnök, aki csak háttérből pofázik, hogy előre, hanem mindig ott volt az élen. És igen, ha kellett, ütött! Verte a cigányokat meg akiről azt hitte zsidó.” – idézi a lap az egyik alvezér nyilatkozatát  a rendőrségi vallomásban.

Mint arról a Lokál is beszámolt korábban, Sneider életét a Bőrfejűek címet viselő, külön róla szóló kriminológiai tanulmány is feldolgozta, amiből részletes bizonyítékokkal alátámasztva kiderül, hogy a politikus már nagyon fiatalon rajongott a nácikért.


ifjú náci akkor és most

A Ripost arról is ír, hogy Sneider és az általa vezetett  bandák bűnügyi dossziéja széles körű és agresszív neonáci tevékenységet dokumentál. A Jobbik alelnöke éveken keresztül volt vezéregyénisége olyan észak-magyarországi rohamosztagoknak, amelyek rasszista terror révén tartottak rettegésben több ezer embert.

A rendelkezésre álló bűnügyi iratok szerint a neonáci bandák, élükön Sneiderrel és alvezéreivel, a Mengele, Kishitler Führer, Fritz, Brenyó, Balta, Maffi névre hallgató újnácikkal, (a nyomozati iratok hosszú és pontos taglistát rögzítenek) rendszeresen vertek külföldi származású egyetemistákat, színes bőrűeket, békés idős cigányzenészeket, sőt asszonyokat, de azokat is, akikről ránézésre azt hitték, hogy zsidók – ismerteti a lap.

Semmit nem bízott a véletlenre Sneider Tamás, akiről már korábban kiderült, hogy ROY-nak azaz Királynak kellett szólítani. A szkinhed férfi fokozatosan szerezte meg a rohamosztagok irányítását.

A bűnügyi iratok, a tanúvallomások azt is rögzítik, hogy az újnácik eleinte nehezen fogadták be, mert nem a bandák központjának számító egri Csebokszári-telepről származott, hanem egy módosabb városrészből.

Tekintélyre azzal tett szert, úgy lett igazi vezér, hogy „kifejlesztett” egy motoros verési módszert. Két újnáci motoron ülve hirtelen odahajtott egy cigánynak vagy zsidónak vélt járókelőhöz, akit a hátul ülő rohamosztagos baseball-ütővel leütött, nem egyszer súlyos koponya sérüléseket okozva. Aztán gyorsan elhajtottak a helyszínről – összegzi a Ripost.

Ennek a módszernek nevet is adtak, mégpedig ROY-BLITZKRIEG, azaz ROY-VILLÁMHÁBORÚ, így hívták a magyar neonácik egymás között ezt a gyáva és kegyetlen támadást.

Közben mindig azt üvöltötték: „Piszkos cigányok, büdös zsidók!”

Sneiderék vadászatnak hívták amikor elindultak zsidókat és cigányokat verni.

Heves megye korabeli rendőrfőkapitánya Lantos Bálint és az egri rendőrkapitány Farkas Sándor több alkalommal is írásban hívta  fel a figyelmet a Sneider-banda köznyugalmat megzavaró, folyamatos agresszív tevékenységére.

Sneider a neonáci bandák vezéreként széles körű szervező tevékenységet fejtett ki Észak-Magyarországon, alegységeket szervezett a rohamosztagokból Salgótarjánban, Tiszaújvárosban és Miskolcon is.

Egyik alvezére a rendőrségi vallomásban elmondta, hogy a későbbi Jobbik elnök rendszeresen hozott magával a KITARTÁS nevű nyilas újság legfrissebb számaiból. A rohamosztagosoknak kötelessége volt előfizetni az akkoriban Németországban, Bielefeldben kiadott, német újnácik támogatásával megjelenő lapra – derül ki a Ripost cikkéből, ahol a Jobbik elnök neonáci-dossziéjának további részleteit a második fejezetben ismertetik majd.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek