2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XVI.kerület

Iskolát választottak

Immár hetedik alkalommal tartották meg a kertvárosi Corvin Művelődési Házban a kertvárosi iskolaválasztót, amelyet az országban az elsők között rendeztek meg. Az elmúlt években egyre nagyobb sikere van az eseménynek, így nem csoda, hogy idén telt ház fogadta azt a 13 állami fenntartású iskolát, amely bemutatkozott a gyerekeknek és szülőknek. Míg a tanárok a gyerekeknek egész délelőtt játékos foglalkozásokat tartottak, amivel az iskolák erősségeit, specialitásait mutatták be, addig a felnőttek tájékoztatást kaptak a beiskolázás gyakorlati tudnivalóiról, és az iskolaigazgatók válaszoltak a felmerülő kérdésekre. A szülők tájékozódhattak az intézmények sajátosságairól, gazdag pedagógiai, módszertani kínálatáról és a választási lehetőségekről.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.