2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb XIX.kerület

Isten hozott Kispesten, Laura!

Major Laura volt a leggyorsabb baba idén, január 1-jén 7 óra 28 perckor jött világra a Szent Ferenc Kórházban. Az újszülöttet január végén köszöntötte a városrész vezetése.

Laura nem zavartatta magát ottjártunkkor ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kispesten évente általában 500–550 kisbaba születik, ők 2013 óta a védőnői szolgálat szakmai támogatásával kapnak egységcsomagot. Az év első gyermekét három éve az önkormányzat vezetősége is köszönti, így volt ez idén a Major családnál. Viktória és Márk szeptember óta élnek Jókai utcai otthonukban, és immár boldog szülei az 52 centiméterrel, 3850 grammal világra jött Laurának. Nyugodt kisbabának mondják, amit ő a látogatáskor igazolt is, hiszen békésen aludt. Érdekesség, hogy Márk a Vajdaságból származik, és a kispesti testvérvárosban, Zomborban járt iskolába.


A Major család ősz óta él a Jókai utcában ( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.