2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb

Ítéletidő tombol Kréta szigetén, eddig két ember életét követelte

Legalább két ember halálát okozta Kréta szigetén a heves esőzésekkel kísért viharos időjárás – jelentette az ERT görög állami televízió hétfőn.

Egy négytagú görög család autóját sodorta el az árvíz vasárnapra virradó éjjel a sziget déli részén. A mentőalakulatok két holttestet megtaláltak hétfő hajnalban, a család másik két tagját eltűntként tartják nyilván.

Görögország egyes részein gyakran vezetnek tragédiához a hegyi szurdokokban hirtelen összegyűlő víztömegek okozta váratlan áradások. Az országban ezen a télen különösen gyakoriak voltak a heves esőzések által kísért viharok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.