EUR: 329,89 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Szekszárd

Itt mindent meg lehet tanulni!

Szeptember végén avatták fel a Digitális Jólét Program Pontot a Babits Mihály Kulturális Központban. Az elsősorban az idősebb korosztályt segítő projekt keretében az érdeklődők a számítógép, az okostelefon, az internet használatát sajátíthatják el mentorok segítségével. Legutóbb február 11-én szerveztek képzéssel egybekötött tájékoztató előadást a nyugdíjas korosztály számára, amelynek középpontjában az okostelefonok használata, az internet megfelelő kezelése volt. A Digitális Jólét Program Pontban ezenfelül bármikor várják elsősorban az idősebbeket, ha a digitális világban való eligazodáshoz segítségre van szükségük. Jelenleg három laptop, két okostelefon, két tablet és egy projektor, valamint egy multifunkciós készülék áll rendelkezésre az ismeretek megszerzéséhez és gyakorláshoz. Mindemellett a fénymásolásban, szkennelésben, nyomtatásban, gépelésben, a közügyek elektronikus intézésében és sok minden másban is segítenek a mentorok.

Az okostelefon, az internet használatát sajátíthatták el az idősek Fotó: Nagy Nándor


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.