2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb II.kerület

Itt van otthon a táncszínház

Megnyitotta kapuit a Nemzeti Táncszínház. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, különleges építészeti megoldásokkal rendelkező, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület a Millenáris Parkban kapott helyet. Zoboki Gábor vezetőtervező beépítette a volt szabadtéri színpadot, és új próbatermeket, valamint mobiltereket is kialakítottak benne. Az új épület a Budapest Táncfesztivállal nyitott, amelynek programjait (tancfesztival.hu) március 2-áig látogathatja a közönség.

A Nemzeti Táncszínház új épületa a Millenárison
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Millenáris Park E épület belülről
( Fotó: Sáfár Tibor)

Zoboki Gábor, a Nemzeti Táncszínházat tervező ZDA – Zoboki Építésziroda vezető építésze, Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft ügyvezetője és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója az új épület sajtóbejárásán (Fotó: Sáfár Tibor) ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…