EUR: 334,84 Ft
CHF: 306,60 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Nyíregyháza

Izraelbe utaztak a fehér oroszlánok

Egy izraeli állatkertnek, a Negev Zoónak ajándékozta a két éve született fehér oroszlánokat a Nyíregyházi Állatpark. Az ikrekre húszórás busz- és repülőút várt.

Alapos állatorvosi vizsgálat után indulhattak útnak a nagymacskák

Az ajándékozás ténye már tavaly év végén megjelent a sajtóban. Tel-Avivban ugyanis 2018. október 25–26-a között már 4. alkalommal rendezték meg a magyar gasztronómiai és kulturális napokat, melyen Nyíregyháza Debrecennel közösen vett részt. Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc itt jelentette be, hogy a három fiatal oroszlánt az izraeli állatkertnek ajándékozzák.


A nagymacskák új otthona a Beersheba városban működő Negev Zoo. Az állatkert két munkatársa napokig Nyíregyházán tartózkodott, hogy megismerkedjenek az oroszlánokkal és felügyeljék a szállításukat. Marcus, valamint két leánytestvére Flóra és Fauna először teherautón utazott a frankfurti reptérig, majd repülőre tették őket és így jutottak Izraelbe. A megterhelő utazás húsz órát vett igénybe. Nyíregyháza sem marad fehér oroszlánok nélkül, az ifjú titánok szülei továbbra is megtekinthetőek a parkban. Ők egyébként 2015 óta élnek Nyíregyházán.

fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.