EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Nyíregyháza

Izraelbe utaztak a fehér oroszlánok

Egy izraeli állatkertnek, a Negev Zoónak ajándékozta a két éve született fehér oroszlánokat a Nyíregyházi Állatpark. Az ikrekre húszórás busz- és repülőút várt.

Alapos állatorvosi vizsgálat után indulhattak útnak a nagymacskák

Az ajándékozás ténye már tavaly év végén megjelent a sajtóban. Tel-Avivban ugyanis 2018. október 25–26-a között már 4. alkalommal rendezték meg a magyar gasztronómiai és kulturális napokat, melyen Nyíregyháza Debrecennel közösen vett részt. Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc itt jelentette be, hogy a három fiatal oroszlánt az izraeli állatkertnek ajándékozzák.


A nagymacskák új otthona a Beersheba városban működő Negev Zoo. Az állatkert két munkatársa napokig Nyíregyházán tartózkodott, hogy megismerkedjenek az oroszlánokkal és felügyeljék a szállításukat. Marcus, valamint két leánytestvére Flóra és Fauna először teherautón utazott a frankfurti reptérig, majd repülőre tették őket és így jutottak Izraelbe. A megterhelő utazás húsz órát vett igénybe. Nyíregyháza sem marad fehér oroszlánok nélkül, az ifjú titánok szülei továbbra is megtekinthetőek a parkban. Ők egyébként 2015 óta élnek Nyíregyházán.

fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek