EUR: 314,57 Ft
CHF: 278,89 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

A jobbikos Jakab Péter a cigányok ellen uszít

Egy néhány évvel ezelőtti miskolci megemlékezésen a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy a cigányok élősködnek a magyarságon – írja az Origo. Felszólalásában a romákat élősködőknek és rombolóknak nevezte, majd azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik pokollá fogja tenni az életüket.

A beszéd apropója egyébként egy trianoni megemlékezés volt, amit a miskolci Jobbik szervezett néhány éve. Megmozdulásukról a Hír TV is felvételt készített, ami csütörtökön tett nyilvánossá a csatorna. A felvétel megtekintése után egyértelmű, hogy Jakab Péter célja a romák elleni uszítás volt.


„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában…” – közös imádsággal kezdődött a rendezvény, amely Jakab Péter akkori helyi elnök főszereplésével brutális cigyányszidalmazásba fordult át.

„…Tiltakoznak és ajvékolnak azok, akik úgy gondolták, hogy életük végig lehet élősködni rajtunk, lehet élősködni ezen a városon. Nekik üzenem, hogy ébred már a magyar! Bizony ébred! Lyukóvölgyben pláne ébred. Abban a Lyukóvölgyben, ahol a tisztességes magyar emberek megelégelték azt, hogy vannak olyan …honfitársaink?…vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik úgy gondolják, hogy az adófizetők vérrel, verítékkel megkeresett pénzéből lehet dorbézolni meg mulatozni meg taxival bevásárolni járni” – mondta a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezető-helyettese.


A beszéd végén pedig jött a már fent említett fenyegetés, miszerint a Jobbik pokollá fogja tenni a cigányok életét:

„Vona Gábor pártelnök nem is olyan rég azt mondta, hogy a Jobbik kétféle embertípust különböztet meg: az építőt és a rombolót. És elmondta azt is, hogy ha kormányra kerülünk, az építőt minden eszközzel támogatni fogjuk, a rombolónak viszont pokollá tesszük az életét. Tisztelt rombolók! Van egy rossz hírem számotokra: a miskolci Jobbik nem vár 2014-ig, a miskolci Jobbik már most pokollá fogja tenni az életeteket! Ha beálltok a sorba, vagy nem takarodtok el innen!” – hangzott el.

Az Origo is bemutatott csütörtökön egy felvételt, amely újabb bizonyítékot szolgáltatott Jakab Péter rasszista énjére. „A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat” – ezzel az indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét 2010-ben Jakab Péter, aki a miskolci közgyűlésben cigánybizniszről, követelőző és a pénzüket tankönyv helyett alkoholra elherdáló roma szülőkről, diákokról értekezett. A felszólalása annyira hevesre sikeredett, hogy annak végén Kriza Ákos miskolci polgármester nyugalomra intette a dühösen cigányozó politikust.

Képviselő úr, köszönjük szépen a felszólalását, de kérem szépen, legközelebb a gőzt a közgyűlés előtt eressze ki, és próbáljunk meg nyugodtan tárgyalni”

Mint arról a Lokál is beszámolt korábban a Hír TV nyomán, több olyan felvétel is nyilvánosságra került, amelyen Jakab antiszemita kijelentéseket tesz és a homoszexuálisokat sértegeti.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek