2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Ózd

Janiczak évértékelője – más szemszögből  

A közelmúltban öt napon át zajlott Janiczak Dávid úgynevezett évértékelője Ózd különböző városrészeiben, aminek célja egyértelműen az elmúlt négy év sikertelenségének pozitív kommunikálása volt. Az Ózdi Lokálpatrióta Kör néhány tagja végigkísérte a polgármester előadásait, és ha már ott jártak, próbáltak választ kapni néhány kérdésre.

Szentsimonban a kialakult nehéz pénzügyi helyzetet és abból eredően Janiczak felelősségét firtatták, de a válaszból kiderült, a címzett nem tartja magát felelősnek a történtekért, holott az önkormányzat büdzséjében kellene lenniük tartalékoknak a váratlan helyzet kezelésére. (Időközben az adót visszatartó cég teljesítette kötelezettségét az önkormányzat felé – a szerk.) A második főállású alpolgármester, Farkas Péter Barnabás alkalmazása is jelentősen növeli a kiadásokat, mire Janiczak érdemi válasz helyett csak annyit tudott mondani, hogy fontos számukra a lakossággal való gyakori találkozás. A polgármester ígérte még a 2017-re tervezett savanyító üzem mielőbbi beindulását, amit szintén számon kértek a lokálpatrióták.


A kellemetlen intermezzók után a második naptól már nem lehetett kérdezni, a kidolgozott paneleket így akadálytalanul elő tudta adni, amelyek között ott található a 17 elnyert pályázat. A lokálpatrióták hangsúlyozták, hogy az új piac, a kerékpárút, a csatornaberuházás, az elektromos töltőállomás majdani megvalósulásának, a zöldmezős ipari park kialakításának, a kültéri fitneszpark későbbi létrejöttének örülni kell, hiszen ezáltal élhetőbb, értékesebb lesz a város. Szerettek volna tájékoztatást hallani a kampányígéretek teljesítéséről, a közfoglalkoztatás adatairól, a vállalkozást segítő irodatevékenységéről, a Hétvölgy Szociális Szövetkezet munkájáról, az ózdi életpályamodell költségvetésre gyakorolt hatásáról, a befektetési szándékkal jelentkezők számáról, a gazdaság élénkítésére tett intézkedésekről, és az anyagi helyzet stabilitását célzó önkormányzati struktúra átalakításáról – ám ezek a tételek nem kerültek napirendre…

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.