EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Ózd

Janiczak évértékelője – más szemszögből  

A közelmúltban öt napon át zajlott Janiczak Dávid úgynevezett évértékelője Ózd különböző városrészeiben, aminek célja egyértelműen az elmúlt négy év sikertelenségének pozitív kommunikálása volt. Az Ózdi Lokálpatrióta Kör néhány tagja végigkísérte a polgármester előadásait, és ha már ott jártak, próbáltak választ kapni néhány kérdésre.

Szentsimonban a kialakult nehéz pénzügyi helyzetet és abból eredően Janiczak felelősségét firtatták, de a válaszból kiderült, a címzett nem tartja magát felelősnek a történtekért, holott az önkormányzat büdzséjében kellene lenniük tartalékoknak a váratlan helyzet kezelésére. (Időközben az adót visszatartó cég teljesítette kötelezettségét az önkormányzat felé – a szerk.) A második főállású alpolgármester, Farkas Péter Barnabás alkalmazása is jelentősen növeli a kiadásokat, mire Janiczak érdemi válasz helyett csak annyit tudott mondani, hogy fontos számukra a lakossággal való gyakori találkozás. A polgármester ígérte még a 2017-re tervezett savanyító üzem mielőbbi beindulását, amit szintén számon kértek a lokálpatrióták.


A kellemetlen intermezzók után a második naptól már nem lehetett kérdezni, a kidolgozott paneleket így akadálytalanul elő tudta adni, amelyek között ott található a 17 elnyert pályázat. A lokálpatrióták hangsúlyozták, hogy az új piac, a kerékpárút, a csatornaberuházás, az elektromos töltőállomás majdani megvalósulásának, a zöldmezős ipari park kialakításának, a kültéri fitneszpark későbbi létrejöttének örülni kell, hiszen ezáltal élhetőbb, értékesebb lesz a város. Szerettek volna tájékoztatást hallani a kampányígéretek teljesítéséről, a közfoglalkoztatás adatairól, a vállalkozást segítő irodatevékenységéről, a Hétvölgy Szociális Szövetkezet munkájáról, az ózdi életpályamodell költségvetésre gyakorolt hatásáról, a befektetési szándékkal jelentkezők számáról, a gazdaság élénkítésére tett intézkedésekről, és az anyagi helyzet stabilitását célzó önkormányzati struktúra átalakításáról – ám ezek a tételek nem kerültek napirendre…

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.