2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Debrecen

Januári rekord a debreceni reptéren

A múlt év januárjában összesen 24 ezer 72 utas fordult meg a debreceni légikikötőben, ezt a számot idén már 22 nap alatt sikerült elérni.

A repülőtér és a Wizz Air közötti szoros együttműködés eredményeképpen 2018 decemberében megérkezett a második bázisgép is, mellyel máris menetrend szerinti járatok indulhattak olyan új célpontok felé, mint az angliai Doncaster Sheffield, a németországi Dortmund, a spanyolországi Barcelona és a svájci Bázel. Március 31-től a Wizz Air további három új közvetlen járatot indít Máltára, Ciprusra és Mallorcára a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről.


A Wizz Air járatai mellett a Lufthansa heti öt alkalommal közlekedő, Debrecen és München közötti járatának segítségével egy átszállással juthatnak el az utasok a világ számos pontjára. A müncheni járatot gyakran használják a Debrecenben tevékenykedő multinacionális cégek munkatársai. A régió vezető légikikötőjeként a Debreceni Nemzetközi Repülőtér felkészült az utaslétszám dinamikus növekedésére. Az utasvárót mindkét oldalon kibővítették, a vizesblokkokat korszerűsítették, a beszállókapuk számát megduplázták. Az utasok kiszolgálását elősegítő modern eszközöket szereztek be, és új munkatársakat vettek fel.

A korszerűsítés azért fontos, mert a 2019-es évre a 700 ezres utaslétszám elérését tűzte ki célul a repülőtér. Az utaslétszám várható további növekedéséhez nagyban hozzájárul, hogy Debrecen a régió gazdasági, kulturális, oktatási és turisztikai központja. A város stratégiai partnerként tekint a repülőtérre. A régióközponti szerep betöltését Debrecen további reptéri fejlesztések és beruházások révén kívánja megvalósítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.