EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb XXI.kerület

Játék és tehetség a Mórában – Ötszáz képességfejlesztő játékeszközt vásároltak a kétmillió forint támogatásból

Pályázaton nyert játékeszközöket a Móra Ferenc Általános Iskola. A képességfejlesztő és logikai játékokat, kártyákat, labdákat, táblajátékokat Mikus Judit intézményvezető adta át a tanulóknak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programján két pályázatot nyert el az iskola. A „Kémikusok a Mórában” projektre több mint egymillió forint támogatást kaptak, aminek köszönhetően legalább hatvanórás, tanórán kívüli élmény- és felfedezés- vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására lesz lehetőség. A „Játék és tehetség a Mórában” pályázati projektre közel kétmillió forintot nyert az iskola, a támogatásból több mint ötszáz darab játékeszközt vásároltak, amelyekkel a pedagógusok fejleszthetik a gyerekek kreativitását, hozzájárulhatnak a szemléletformálásukhoz és képességeik kibontakoztatásához a tanórán kívüli tehetséggondozó foglalkozásokon.


Mikus Judit intézményvezető megköszönte Lőrincz Enikő pedagógus a projektek koordinálása során végzett munkáját.

– Neki köszönhetően az elmúlt években megnyert pályázatokkal sikeres törekvés valósult meg az iskolában a tehetséggondozás terén, amire a pedagógusok mindig nagy hangsúlyt fektettek. Ma is hatékonyan, eredményesen és változatos módszerekkel foglalkoztatják a diákokat, akik számos versenyen kiemelkedő eredményeket értek el.


Morovik Attila alpolgármester hozzátette, a városvezetés évek óta kiemelt figyelmet fordít a gyermekek tehetségének kibontakoztatására. Az önkormányzat támogatásával 2016 áprilisában megalakult a Csepeli Tehetségsegítő Tanács is.

Jelenleg az iskolában kézműves-, környezetismeret-, kémia-, informatika-, dráma- és néptáncszakkörökre járhatnak a tanulók, de kipróbálhatják tudásukat a Kutató Diákok Mozgalma csoportjában vagy ügyességüket a sportversenyeken. Ezeken túl új tehetségfejlesztő szakkörök indultak frizbi, mazsorett és sakk kategóriában.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.