2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Dunaújváros

Jól kezdik a tavaszt a pingpongosok

Dupla fordulót rendezett az egyetem a pingpongosoknál. Az első csapat a DASE-t fogadta, míg az NB III-as alakulat Szabadbattyán ellen lépett asztalhoz.

A Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz-szakosztálya ott folytatja a tavaszt, ahol a sikeres őszt befejezte. A listavezető NB II-es csapat két hete Mohácson kezdte meg a tavaszi hadjáratot, ahol óriási csatában szűk 10:8-as eredménnyel hozta el a 3 pontot, a következő fordulóban pedig már hazai pályán fogadta a városi rivális DASE csapatát. Bár listavezetőként középcsapat ellen a papírforma szűk hazai győzelmet ígért, ez a mérkőzés – mint mindig – tartogatott izgalmakat. Mindkét oldalon képzett, rutinos játékosok álltak asztalhoz, akik napi formájuk szerint képesek meglepetést okozni. Ez alkalommal azonban a nagy izgalmak elmaradtak.


Ármos József a csapat meghatározó játékosa

A kezdő párosok után ugyan még 1:1 volt az állás, de innen a hazai csapat zsinórban 7 mérkőzést nyert, amivel nagyon hamar csak a hazai győzelem aránya vált kérdésessé. A vendégeknél Szabó Attila hozta a kötelező mérkőzéseit, illetve a hihetetlen peches napot kifogó Furka Attila okozott még nehéz hazai perceket. A végeredmény: Dunaújvárosi Egyetem DSE–DASE 13:5 (nyertek: Makk 4, Nemes 4, Ármos 2, Varga 2, Varga–Makk páros). Ezzel a Dunaújvárosi Egyetem asztalitenisz-szakosztálya továbbra is vezeti a tabellát. Ifj. Ármos József a mérkőzés után így értékelt: „Bár sok körülmény, betegség hátráltatott bennünket a felkészülés során, váratlanul könnyű győzelem lett a mai, amit annak tudunk be, hogy a meccs elején a »ki-ki« mérkőzéseket mi nyertük meg, ami talán lelkileg megviselte a vendégeket.”

A szakosztály NB III-as csapata is remekelt, pedig az előjelek baljósak voltak. Meghatározó játékosuk, Kada István ősszel térdszalagszakadást szenvedett, így hónapokra kidőlt, Hertelendi Amadót pedig az influenza döntötte le a lábáról a mérkőzés napjára. Az utolsó pillanatban a megyei csapatból érkezett a segítség, Páger Attila személyében. A többszörösen tartalékos együttes nem adta fel a küzdelmet, sőt a körülmények inkább még nagyobb erőket mozgósítottak a tagokban. A párosok az NB II-esekhez hasonlóan 1:1-et értek el, ezek után pedig felváltva nyert hol a hazai, hol a vendégcsapat. Az együttes végül Ambrus Géza vezényletével nagyon szoros, 10:8-as győzelmet aratott. Ambrus először Halász Andrással az oldalán a párost, majd mind a négy egyéni mérkőzését megnyerte. Halász András a páros mellett három mérkőzést tett hozzá, Ármos József pedig két egyénivel járult hozzá a végeredményhez. Páger Attila szépen helytáll a nemzeti bajnokságban, azonban a legfontosabb pillanatokban még hiányzott a rutin. A végeredmény: Dunaújvárosi Egyetem DSE II.–Szabadbattyán 10:8.


Kapcsolódó Cikkek