EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Jön a 225. derbi!

Kettőszázhuszonötödször találkozik egymással bajnoki meccsen az Újpest és a Ferencváros. A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig vérre megy a derbi, fabatkát sem érnek az előzetes esélylatolgatások. 

Azt azért érdemes észben tartani, hogy a Fradi 42 ponttal áll az élen, míg az Újpestnek – egyelőre – csak 29 van. De, mint a bevezetőben jeleztük, a legnagyobb rangadón a papírforma vajmi keveset számít, a múltat fürkészve kiderül, hogy például a zöld-fehérek 1976-ban úgy nyertek bajnokságot, hogy májusban a Népstadionban 8-3-ra kikaptak az Újpesttől.


„Ez tényleg kiemelkedő esemény. Hiába mondja bárki, hogy ez is ugyanolyan meccs, mint a többi, a derbi az derbi, még többet videózunk, még jobban nyomatékosítjuk, mit is szeretnénk játszani – olvashatók a lila-fehérek honlapján Litauszki Róbert csapatkapitány szavai. – Nagyon jó játékosokat igazolt a Fradi, de nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, a saját játékunkra kell figyelni, hogy hosszabb idő után újra derbit tudjunk nyerni, amire már nagyon vágyunk.”

A Fradi aduásza – legalábbis a szurkolók jó része szerint – Böde Dániel. A csatár a nyitófordulóban is a hálóba talált, s ha lehetőséget kap, talán a Megyeri úti kaput is beveszi.

Az érdeklődésre jellemző, hogy tegnap kora délutánra mindössze két és fél ezer jegy nem talált gazdára, így biztosan telt ház lesz holnap 19.30-kor a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest–Ferencváros (tv: M4 Sport) rangadón.

 

Minden, ami sport!

Kapcsolódó Cikkek