EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XXI.kerület

Kaltenecker Antalné: Ki kell lépni a napi gondokból, hogy testileg-lelkileg felfrissüljünk

A sváb bált Borbély Lénárd polgármester azzal nyitotta meg, hogy a német önkormányzat legaktívabb munkáját mutatja, hogy az egyesülettel karöltve mélyen ápolja a nemzetiségi hagyományokat.

Kaltenecker Antalné, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete elnöke beszédében úgy fogalmazott: a mindennapi munkától, feszültségtől, rohanástól egyszer-egyszer meg kell szabadulni.


– Ki kell lépni a napi gondjainkból, a sablonosságból, hogy testünk és lelkünk új, friss energiával, emberi érzésekkel gyarapodjon. Úgy gondolom, rendezvényünk erre kiváló alkalom, hogy ismerkedjünk, beszélgessünk, fogjuk meg egymás kezét, szót váltsunk egymással és a rég nem látott barátainkkal.

A fellépők német néptáncokat és palotást mutattak be. Táncolt a Népművészeti-Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda nemzetiségi csoportja, az Eötvös József Általános Iskola tánccsoportja, a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Táncegyüttes, a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport, a dunaharaszti Lustigen Schwaben Tánccsoport, valamint a Nagymarosról érkező táncosok. A jó hangulatról idén is a Lustigen Musikanten zenekar gondoskodott.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek