EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Kampánymutyi miatt áll a bál a Momentumban

Lemondott a Momentum pénzügyi vezetője azután, hogy a Figyelő által megszerzett belső információkból kiderült, hogy az állami támogatásokat különböző családi és baráti érdekek mentén költhette el a mikropárt.

A Momentum több mint félmilliárdot költött a kampányra, ebből nagyjából 104 millió forint kiadást nem tudnak igazolni. A lap birtokába került az a belső levél is, amelyben Győrffy Zoltán, a párt pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke megindokolta lemondását.


„Az elmúlt napok történései sajnos meggyőztek, hogy a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágításra, a közelmúltban elkövetett hibákkal való szembenézésre és azok kijavítására” – írta, hozzátéve, hogy nem ő szivárogtat a pártból, és a kijutott információk több mint fele számára is ismeretlenek voltak.

A párt 100-150 millió forint értékben EP-listavezetőjük, Cseh Katalin családi cégének adott megrendeléseket a kampányban. Emellett 300-350 millió juthatott egy olyan kommunikációs cégnek, amelynek szinte minden tulajdonosa a Momentum tagja vagy szimpatizánsa.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.