EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Belföld

Karácsony szerint semmi gond azzal, aki zsidó képviselőket listázna

A Hír TV esti műsorának volt vendége Karácsony Gergely, ahol arról beszélt, nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna – írja a Mandiner.

Nemes és téttel bíró küzdelemben választottak úgy az állampolgárok, hogy a baloldal jelöltjeként Karácsony Gergely indulhasson Tarlós István ellen” – fejtette ki Karácsony. „Ezt az előválasztást a mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük, és az almát az almához érdemes hasonlítani. Közel annyian szavaztak, mint ahányan hasonló előválasztásokon, mint például Amerikában, Franciaországban vagy Romániában szoktak” – hangsúlyozta.


Karácsony szerint az egész arról szól, hogy a Fidesz és a Hír TV az ellenzék megosztásán dolgozik, véleménye szerint ezért kerültek napvilágra a jobbikos, többnyire szélsőséges nézetekről valló felvételei is írja a lap.

A politikus arra is kitért, hogy a műsorvezető nem tud olyat idézni tőle, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea azonban felidézte, hogy 2017. októberében azt nyilatkozta Karácsony, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak. Az országgyűlési képviselő akkor még úgy gondolta, fontos figyelembe venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról. Azóta azonban úgy tűnik, nagyot fordult a világ vele.


Karácsony azt is elutasította, hogy a korábban a zsidó származású országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Mártont nácinak nevezze. Véleménye szerint Gyöngyösi ezen javaslataönmagában nem nácizmus”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek