EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Sopron

Kastélykoncertek Fertődön

Az idén is megtelik élettel az Esterházy-kastély

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont a közelmúltban ismertette a fertődi Esterházy-kastély 2019-es évadának zenei és koncertprogramját. Egy biztos: Eszterházán fellépni rangot jelent, és talán minden eddiginél  gazdagabb a kínálat.


Egresitsné Firtl Katalin szerint Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása
Fotó: Eszterháza Központ

Rácz Márton ismertette a gazdag programkínálatot
Fotó: Eszterháza Központ

– Magyarország legimpozánsabb barokk kastélya, az örökséghelyszín, üzenetében, látványában és élményében egyedülálló. Az érték, a hitelesség és sa zínvonal kimagasló minőségét kínáljuk a 2019-es év zenei programajánlatával is – mondta el Egresitsné Firtl Katalin.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője a nemrég tartott sajtótájékoztatón kifejtette: Eszterházán fellépni rangot jelent. Az a zenetörténeti rang és szellemiség, amelyet Haydn eszterházai alkotóévei és életműve fémjelez, évről évre a jelenkori előadók kiválóságait vonzza Eszterházára.


Évről évre gazdagodik a programkínálat a kastélyban
Fotó: eszterhaza.hu

A tavalyi koncertek is nagy sikert arattak
Fotó: eszterhaza.hu

Az év minden szakában van miért ellátogatni Fertődre
Fotó: eszterhaza.hu

– Eszterháza a művészet nemes eszközével küldetést teljesít. Ez a küldetés a térség és a nemzet erősödését, gyarapodását szolgálja. Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása, az átélhető csodák helye: ezért a koncertlátogatók által – reményeink szerint – pozitívan értékelt idei fesztivál- és koncertsorozatok közötti időszakokban további meglepetésprodukciók helyszíne is lesz a fertődi Esterházy-kastély – fogalmazott az ügyvezető és hozzátette: – Kastélykoncertek 2019! Eszterháza: amennyire előkelően hangzik az idei évad címe, annyira különleges az idei koncertsorozat-kínálatunk.
Az idei részletes programkínálatot – amelyben a legrangosabb előadók vonulnak fel – Rácz Márton, az Eszterháza Központ zenei vezetője, karmester ismertette.

 Kastélykoncertek Fertődön

Tavaszi koncertek
Március 8.–június 1.

Eszterháza szimfóniái – XXI. rész
Augusztus 2–4.

XII. Haydn-vonósnégyes-fesztivál
Szeptember 20–22.,

Eszterháza Meets Jazz
Október 5.–november 16.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.