EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Sopron

Kastélykoncertek Fertődön

Az idén is megtelik élettel az Esterházy-kastély

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont a közelmúltban ismertette a fertődi Esterházy-kastély 2019-es évadának zenei és koncertprogramját. Egy biztos: Eszterházán fellépni rangot jelent, és talán minden eddiginél  gazdagabb a kínálat.


Egresitsné Firtl Katalin szerint Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása
Fotó: Eszterháza Központ

Rácz Márton ismertette a gazdag programkínálatot
Fotó: Eszterháza Központ

– Magyarország legimpozánsabb barokk kastélya, az örökséghelyszín, üzenetében, látványában és élményében egyedülálló. Az érték, a hitelesség és sa zínvonal kimagasló minőségét kínáljuk a 2019-es év zenei programajánlatával is – mondta el Egresitsné Firtl Katalin.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője a nemrég tartott sajtótájékoztatón kifejtette: Eszterházán fellépni rangot jelent. Az a zenetörténeti rang és szellemiség, amelyet Haydn eszterházai alkotóévei és életműve fémjelez, évről évre a jelenkori előadók kiválóságait vonzza Eszterházára.


Évről évre gazdagodik a programkínálat a kastélyban
Fotó: eszterhaza.hu

A tavalyi koncertek is nagy sikert arattak
Fotó: eszterhaza.hu

Az év minden szakában van miért ellátogatni Fertődre
Fotó: eszterhaza.hu

– Eszterháza a művészet nemes eszközével küldetést teljesít. Ez a küldetés a térség és a nemzet erősödését, gyarapodását szolgálja. Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása, az átélhető csodák helye: ezért a koncertlátogatók által – reményeink szerint – pozitívan értékelt idei fesztivál- és koncertsorozatok közötti időszakokban további meglepetésprodukciók helyszíne is lesz a fertődi Esterházy-kastély – fogalmazott az ügyvezető és hozzátette: – Kastélykoncertek 2019! Eszterháza: amennyire előkelően hangzik az idei évad címe, annyira különleges az idei koncertsorozat-kínálatunk.
Az idei részletes programkínálatot – amelyben a legrangosabb előadók vonulnak fel – Rácz Márton, az Eszterháza Központ zenei vezetője, karmester ismertette.

 Kastélykoncertek Fertődön

Tavaszi koncertek
Március 8.–június 1.

Eszterháza szimfóniái – XXI. rész
Augusztus 2–4.

XII. Haydn-vonósnégyes-fesztivál
Szeptember 20–22.,

Eszterháza Meets Jazz
Október 5.–november 16.

Kapcsolódó Cikkek