EUR: 322,18 Ft
CHF: 283,39 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

KDNP: A Jobbik ugyanaz az antiszemita párt, mint korábban volt

A Jobbik semmit sem változott, ugyanaz az antiszemita párt maradt, mint korábban volt – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője kedden újságíróknak.

A KDNP-s politikus felidézte, hogy az elmúlt napokban – az eddigieken túl – újabb vállalhatatlan, rasszista vagy antiszemita hangokat tartalmazó felvételek kerültek nyilvánosságra a Jobbik háza tájáról.


Most a Jobbik szóvivőjéről láttak napvilágot felvételek, arról a Jakab Péterről, aki korábban Gyurcsány Ferenccel tett valamiféle esküt a Parlament előtt. Ezeken a KDNP korábbi képviselőjének Salamon Lászlónak a nevével és vélt származásával viccelődnek, s Jakab Péter láthatóan jót nevet ezeken a “gyalázatos vicceken” – közölte.

Nacsa Lőrinc kijelentette: a KDNP visszautasítja, hogy a “kisnyilasok” korábbi képviselőtársaikon és embertársaikon ilyen gyalázatos módon viccelődjenek. Emlékeztetett: a KDNP idén 75 éves, és elődeik a legsötétebb diktatúrák időszakában is felemelték a szavukat az antiszemitizmus és a gyűlöletkeltés ellen.


A frakciószóvivő felidézte Jakab Péter azon szavait is, amikor “a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt”, majd kitért a Jobbik korábbi antiszemita botrányaira, a cipőkbe köpésre, a képviselők listázására, zsidó nő megverésével való hencegésre, karlendítésre.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott, mindenki láthatja, ez a Jobbik, “egy zsidózó, antiszemita, szélsőséges párt”, újabb és újabb bizonyítékok támasztják ezt alá. A magyar balliberális oldal pedig a pénz és hatalom reményében összefogott ezekkel a “kisnyilasokkal” – tette hozzá a KDNP-s politikus.

A kormánypárti képviselő az ellenzék előző napi kivonulását a parlamentből kérdésre úgy értékelte: az ellenzéki pártok mindig keresik az ürügyet a politikai balhékeltésre, nem Magyarország érdekeit nézik, hanem a pénz és a hatalom fontos nekik. A kivonulásuk is azt jelzi, hogy nincs mondanivalójuk a magyar választók számára – mutatott rá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A V4-országok sokat tanulnak egymástól

  A V4-országok sokat tanulnak egymástól

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerint a V4-országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – a népegészségügy terén is sokat tanulnak egymástól, miután hasonló problémákra kell választ adniuk.

 • Az élelmiszeripar stratégiai ágazat

  Az élelmiszeripar stratégiai ágazat

  Az élelmiszeripar 2015 óta stratégiai ágazat, ennek megfelelően az élelmiszeripar komplex fejlesztéséhez 2020-ig 300 milliárd forintot biztosítanak – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Miskolcon.

 • Magyarországnak szüksége van a legfejlettebb technológiák behozatalára és kínai befektetésekre is

  Magyarországnak szüksége van a legfejlettebb technológiák behozatalára és kínai befektetésekre is

  A teljes foglalkoztatás megteremtése után Magyarországnak a legfejlettebb technológiák behozatalára van szüksége, Budapest érdekelt a minél szabadabb globális kereskedelemben, és abban, hogy kínai vállalatok befektessenek az országban – fejtette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, felszólalva az Egy övezet, egy út együttműködés kereskedelmi fórumán Pekingben.