EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Győr

Kérdezze a rendőrség szakembereit!

Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy (jobbra) a baleset-megelőzéssel kapcsolatos kérdésekben tud segíteni
Fotó: O. Jakócs Péter

Az országban nincs párja annak a Bűn- és Baleset-megelőzési Centrumnak, amely a Bajcsy-Zsilinszky utcában található – két éve önkormányzati támogatással felújított – belvárosi rendőrirodában nyílt nemrég. A lakosok egyelőre hetente kétszer, kedden délelőtt és csütörtök délután kereshetik fel a szóróanyagokkal és ismertetőkkel ellátott irodát, ahol egyszerre kapnak információt és kérhetnek tanácsot a felmerülő problémájukra. Minden korosztály számára érdekes és hasznos lehet egy-egy beszélgetés, amely szólhat például otthonaik biztonságának megőrzéséről, a kábítószerek veszélyeiről vagy éppen a felelős közlekedés szabályairól, kellékeiről. A szakemberek felkészülten várnak mindenkit.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.