EUR: 328,25 Ft
CHF: 300,71 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Kerüljön az erdélyi magyar lista harmadik helyére az EMNP és az MPP közös jelöltje az EP-választáson

Tőkés László szerint az erdélyi magyarság akkor érhetné el a legjobb eredményt a májusi európai parlamenti választáson, ha a magyar pártok választási koalíciója állítana listát, és ezen az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös jelöltje kerülne a harmadik helyre a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) két jelöltje mögé.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy pénteki temesvári sajtótájékoztatón úgy vélte: Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke lehetne a két kis párt jelöltje a közös listán.


A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Toró T. Tibor, az EMNP ügyvezető elnöke az MTI kérdésére elmondta: a javaslatról még nem egyeztettek az MPP-vel, de szerinte Szilágyi Zsolt “olyan értéke az erdélyi magyarságnak”, amilyennel nem sok román párt rendelkezik.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

 • Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Hirtelen kitört viharban négyen életüket veszítették, és csaknem százan megsérültek csütörtökön villámcsapásoktól a lengyel Tátrában, folyamatban vannak a mentőakciók – adta hírül legfrissebb jelentésében a lengyel közszolgálati televízió (TVP Info).