2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Késsel támadt egy taxisofőrre Budapesten

Minősített emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki késsel támadt egy taxisofőrre tavaly Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én éjjel a IX. kerületi Nagyvárad térnél leintett egy taxit, majd az utazás közben – minden előzmény nélkül – hátulról megragadta a sofőr ingének nyakát és többször megszúrta, megvágta őt.


A taxis – hogy szabaduljon – nagy sebességgel éles manőverekbe kezdett az autóval, de a vádlott tovább szurkálta őt, míg végül az jármű a XX. kerületi Ady Endre térnél lefulladt és megállt.

A sértett ekkor átadta pénztárcáját a támadónak, aki elmenekült a helyszínről. A közleményben megjegyezték, hogy a támadó még azt is ellenőrizte, van-e gyűrű a sofőrön.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Mivel a férfi többszörös erőszakos visszaeső, a törvény a bűncselekményt – kötelezően – életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.

Kapcsolódó Cikkek

  • Advent a Várkert Bazárban

    Advent a Várkert Bazárban

    Bíró Eszter interaktív családi koncertje, Snétberger Ferenc zenei estje, Both Miklós ősbemutatója és a Random Trip koncertje, kortárs iparművészeti vásár, valamint ingyenes családi és gyermekprogramok az ünnepi készülődés jegyében – idén is várjuk az érdeklődőket a Várkert Bazárban advent idején.

  • Csalók élnek vissza a Tesco nevével

    Csalók élnek vissza a Tesco nevével

    Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól – tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.