EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Kínos ellentét! Timmermans kijelentette, sohasem kötne megállapodást a szélsőjobboldallal

Természetesen felszólalt az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, az MSZP budapesti kongresszusán. 

A látogatása azért is érdekes, mivel annak az MSZP-nek vesz részt a kongresszusán, amely most készül a modern magyar politikatörténet leggusztustalanabb és legelvtelenebb szövetségének a megkötésére, a folyamatos náci botrányokkal lebukó Jobbikkal – ismerteti az Origo.  Timmermans pénteken azt mondta az Origónak, hogy magát tartja az egyik legnagyobb antiszemitizmus elleni harcosnak Európában, és továbbra is fel fog lépni mind a nyílt, mind a rejtett antiszemita beszéd ellen, amit vezető politikusok folytatnak. Ez ellentmondásban volt Tóth Bertalan szavaival, és ez az ellentmondás a kongresszuson is megmaradt.


Szombaton Frans Timmermans az MSZP EP-listájáról döntő rendezvényen rögzítette: az Európai Bizottság elnökeként sohasem kötne megállapodást a szélsőjobboldallal.

Timmermans pénteken az Origonak tett nyilatkozatában azt mondta az ügy kapcsán, hogy “Én vagyok az egyik legnagyobb antiszemitizmus elleni harcos Európában, és ezt folytatni is fogom.”Azonban mégis felszólalt a Jobbikot most már hetek-hónapok óta mentegető és a velük való közös EP-listát is felvető MSZP kongresszusán.


Timmermans az Origónak adott nyilatkozatával voltaképpen Tóth Bertalannak is üzent. Az MSZP elnöke volt az, aki egy januári pár száz fős tüntetése azzal próbálta hergeli a jelenlévőket, hogy egy közös ellenzéki európai parlamenti listára tett javaslatot.Tóth azzal a Jobbikal akar összefogni, akinek az elnöke korábbn büszke volt arra, hogy magatehetetlen cigány embereket vert meg. Sneider Tamásról az is kiderült, hogy esküvőjén a felesége a nyakában náci karlendítéssel pózolt – idézi fel a lap.

Ma Tóth Bertalan azt állította, hogy nem megy Brüsszelbe, csak a listát vezeti. Ez persze egyfajta átverés, de úgy tűnik a székéhez foggal-körömmel ragaszkodó Ujhelyi ennyire vállalhatatlan – írja az Origo.  Tóth Bertalan arról beszélt, hogy teljes ellenzéki együttműködés kell. Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan volt az is, aki január elején felvetette,  hogy közös EP-listán kéne indulnia az MSZP-nek a korábban zsidókat listázni szándékozó Jobbikkal.

Az EB sorosista alelnökének sürgősen fel kellene oldania ezt a nagyon kínos ellentmondást, ha nem szeretné, hogy rá is ráégjen a náci bélyeg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.