EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Tatabánya

Kolbásztöltés és TNT a Malacságokon

Gasztronómiai vásár, kolbásztöltőverseny és látványdisznóvágás is várja az érdeklődőket az idei Tatabányai Malacságokon.

A hatodik alkalommal meghirdetett programról természetesen a zene sem hiányozhat: a kolbásztöltőverseny alatt DJ Bóli szórakoztatja a résztvevőket, majd délután a TNT lép színpadra.


Jó munkához jár egy pohárral

A levágott disznó feldolgozását mindig nagy érdeklődés kíséri

– A gasztronómiai vásáron idén is különleges falatokat kóstolhatnak az érdeklődők – hangsúlyozta Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője. – Lesznek hentesáru- és húskészítmény-különlegességek, kenyérlángos, kürtőskalács, lángos, minifánk és lepények. Emellett természetesen idén sem hiányozhatnak a kínálatból a mézek, a kézműves sajtkülönlegességek, a levendulatermékek, a szörpök és a lekvárok. A kolbásztöltőversenyen készülő finom falatokat ezúttal is szakértő zsűri értékeli, a legjobbakat természetesen most is jutalmazzuk.

A rendezvény az elmúlt években komoly népszerűségre tett szert, évről évre egyre több csapat jelentkezik a versenyre, és a látványdisznóvágás és a vásár is sokakat vonz.

– Az volt a célunk, hogy városi körülmények között is élvezhessék az itt lakók a disznóvágás hagyományát – mesélte a kezdetekről a program ötletgazdája, Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő. – Az természetesen hatalmas öröm, hogy a tatabányaiak ennyire megszerették a rendezvényt, és hogy minden évben remek hangulatban telik ez a nap.

A 6. Tatabányai Malacságok programja február 9-én reggel 9 órakor kezdődik az Árpád téren és környékén, a kolbásztöltőverseny 11 órakor indul, a látványdisznóvágást 13.30-tól tartják, míg a TNT 16 órakor lép színpadra.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.