2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

Komoly üzleti szempontok állnak az abortusz liberalizációja mögött

2018-ban több mint 40 millió abortuszt hajtottak végre, ezzel szemben a vezető halálokok között számon tartott rákos megbetegedések kilencmillió halálozást okoztak. Az abortusz liberalizációját New Yorkban nagy ünnepséggel vették tudomásul január végén.

Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy a magzati szervek kereskedelme mennyire kiterjedt. A magzati szerveket és szöveteket a tudományos kutatás és a gyógyszeripar mellett kozmetikai és élelmiszeripari gyártók is használták. A szövethasználatot az USA-ban 1988-tól betiltották, ám a Clinton-adminisztráció újra engedélyezte azt, sőt Hillary Clinton 2016-ban is kiállt az abortusz liberalizációja mellett.


Soros György is támogat szövetkereskedelemmel foglalkozó szervezeteket, például az Advanced Bioscience Resources-t (ABR), mely azt állítja, hogy nem húz hasznot tevékenységükből, ezzel szemben 350-500 dollárt is kiszámláztak olyan szervekért, melyekhez 40-60 dollárért jutottak hozzá a Planned Parenthood nevű szervezeten keresztül. A Planned Parenthoodot egyébként lelkesen támogatta a Clinton házaspár is, sőt lányuk, Chelsea Clinton egyenesen arról beszélt, hogy a szervezet mekkora hasznot jelent az Egyesült Államoknak.

A témáról bővebben a Figyelő 2018.02.07-én megjelent számában olvashatnak.

Kapcsolódó Cikkek