EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb V.kerület

Korszerűsödnek az otthonok is

Ebben az esztendőben 200 millió forintnyi vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra pályázhatnak Belváros társasházai a közös tulajdonban lévő ingatlanrészek megújítására. Külön pályázatok segítik a zöldfelületek létrehozását és karbantartását, valamint kerékpártárolók kialakítását.

Egyszerre több nagyszabású megújítási projekt zajlik Belváros területén. Előrehaladott állapotban van a József nádor tér parkosításáért folyó önkormányzati beruházás, nyárra megújul a főváros egyik legkedveltebb közterületének számító Vörösmarty tér, vele párhuzamosan új arculatot kap a mára kissé már elszürkült, ám a közösségi közlekedésben betöltött szerepének köszönhetőn több figyelmet érdemlő Podmaniczky tér is.


Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester így érkezett egy sajtóeseményre. A kerékpáros közlekedés fejlesztését folyamatosan támogatja az önkormányzat
(Fotó: Sáfár Tibor)

A társasházak a homlokzatfelújítás mellett még számos célra pályázhatnak
(Fotó: Sáfár Tibor)

Az önkormányzat célkitűzése, hogy ne csak a közösségi terek újuljanak meg, hanem a tágabb értelemben vett otthonok, a társasházak is. Ezt úgy tudja segíteni, hogy három különböző témában minden esztendőben pályázatot ír ki a társasházi közösségek számára, amelyekkel azok vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak hozzá.  Az egyik a közös tulajdonban lévő részek felújítását, cseréjét, korszerűsítését szolgálja, a másik azt, hogy a társasházak a saját területükön újabb zöldfelületeket alakíthassanak ki, vagy a már meglévőket fejleszthessék, a harmadik pedig Belvárosban egyre nagyobb súllyal szereplő kerékpáros közlekedést ösztönzi társasházon belüli fedett tárolók kialakításának támogatásával.

A társasházak megújítását szolgáló pályázat beadási határideje: május 30., 16.30.

Tájékoztatást a polgármesteri hivatalban hivatali időben lehet kérni a 06-1-872-7233 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Mindhárom pályázatot kiírja idén is az önkormányzat. A társasházak megújítására 2019-ben 200 millió forint áll a pályázók rendelkezésére. Néhány ötlet, hogy milyen célokra lehet támogatást nyerni: tető- és kéményfelújítás, külső és belső homlokzatok felújítása, nyílászárók cseréje, lépcsőházak, függőfolyosók, erkélyek rekonstrukciója, felvonók, épületgépészeti eszközök cseréje, javítása. A felsorolás nem teljes, érdemes a pályázati kiírással kapcsolatban részletes információt kérni a polgármesteri hivatalban.


Belváros 2019-es költségvetésében az önkormányzat elkülönítette a zöldfelületek felújítását és létesítését, illetve a kerékpártárolók építését támogató pályázatokhoz szükséges összeget, így az év során ezeket is meghirdetik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.