EUR: 335,41 Ft
CHF: 306,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Székesfehérvár

Kosárlabdatorna az elittel

Ismét jól sikerült a Szent István-utánpótláskupa

Olaszok öröme, övék a serleg, ők nyerték a hetedik kupát Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

Molnár Tamás szervező és társai jó munkát végeztek Fotó: SeSo

Székesfehérváron megrendezték a hetedik Szent István utánpótlás fiú kosárlabdatornát. A kontinens elit klubjainak kiváló utánpótlás-játékosai randevúztak egymással a megyeszékhelyen négy napon át. A következő csapatok kezdték meg a küzdelmeket. A csoport: Real Madrid, Bayern München, Virtus Bologna, Alba Fehérvár. B csoport: Stellazzurra Rome, Cluj-Napoca, KK Mladost Zemun, magyar válogatott. Kiváló névsor, így remek küzdelmekre lehetett számítani.


– A szervezésbeli gyermekbetegségeinket leküzdöttük, nyolc jó csapat feszül egymásnak négy napon keresztül, mint tették azt az előző hat évben is. Tizenhat jó mérkőzést láthatnak a nézők, amelyek, remélem, a magyar kosárlabdát szolgálják. A korosztályos magyar válogatott is rendre indul e megmérettetésen, a szakvezetők rendre visszajelzik, hogy mit tapasztaltak a mérkőzéseken a földrész legjobbjai ellen. Remélem, az a tény, hogy olyan játékosok ellen játszhattak fiaink, mint Luka Doncsics, aki korábban itt is megmutatta a tehetségét, és nem csupán 16 évesen a Real Madridban és 18 évesen a szerb férfi felnőttválogatottban, hanem alig 20 évesen az NBA-ben is meghatározó játékos lett. Az ő és a többiek példája alighanem serkentően hat a magyar srácokra. Az itt játszó csapatok és a magyarok játéka között látható a különbség, de azért dolgozunk az MKOSZ-szel, hogy ezt csökkentsük. A követendő példa adott a magyarok számára. Ebben az évben először a négy nap alatt edzőtovábbképzést, tehetséggondozót tartunk, most a fehérvári fiatalok részére, de ha a szövetség úgy dönt, az ország bármely részéről jöhetnek ide a jövő reménységei a foglalkozásokra – mondta a kezdés előtt Molnár Tamás, aki hetedik éve  irányítja a kontinens legjobb tornái közé tartozó kupasorozatot.

A csoportküzdelmek végén az Alba Fehérvár a 4., a magyar válogatott a 2. helyen végzett, így a fehérvári együttes a 7-8. helyért, a nemzeti csapat a bronzéremért küzdhetett. Az Alba a Bolognától szoros meccsen 79-76-os, a Bayern Münchentől 72-60-as, a Real Madridtól 99-57-es vereséget szenvedett, a válogatott a Stellazzurra Rome-tól 83-63-ra kapott ki, a Cluj Napocát 71-54-re, a KK Mladostot 94-73-ra verte. A helyosztókon az albások megszerezték egyetlen győzelmüket, 74-63-ra diadalmaskodtak a KK Mladost csapatával szemben. A bronzmérkőzésen a Bayern München ellen jó hajrával 73-66-ra nyertek. Nagyot küzdöttek a legények, helyenként szép megoldásokat bemutatva bronzérmet szereztek, ami ebben a mezőnyben, annak ellenére, hogy az ellenfelek klubcsapatok voltak, szép siker. Önbizalmat adhat a játékosoknak a következő feladataik előtt.


A fináléban a Stellazzurra és a Real Madrid játékosai néztek farkasszemet egymással. A Real, jelezve, hogy ebben az évben is fő esélyes, jól kezdte a mérkőzést, hamar 10 pont fölé juttatva előnyét. A kezdés előtt amolyan hangos olaszos „diadalkörtáncot” bemutató rómaiak azonban nem hagyták magukat. Fokozatosan vették át az irányítást, és a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezettek. Ebből a gödörből kászálódott ki a Madrid, és egyenlített nem sokkal a vége előtt. Ekkor ziccereket, büntetőket hibáztak, majd az olaszok végtelenül kiélezett, izgalmas csata végén 92-88-ra győztek, és vihették haza a kupát.

– Most is hoztuk azt a színvonalat, amit az első kupa óta rendszeresen tapasztalhattak az idelátogatók. Meglepetésre a Bayern München a bronzéremért játszhatott, ennél is nagyobb meglepetésre éppen a magyar válogatott ellen. A hab a tortán, hogy fiaink szerezték meg a szépen csillogó bronzérmet. Ami pedig az Alba Fehérvár csapatát illeti, megtapasztalhatták, hogy sokkal többet kell dolgozni ahhoz, hogy Európa élvonalába érhessenek klubszinten – summázott  Molnár Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.