2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Nyíregyháza

Kötetbe foglalt élettörténetek

Nyíregyháza önkormányzata az Idősügyi Tanács kezdeményezésére hirdette meg az Élettörténetek – Meséld el nekem! című pályázatát. A felhívás nyomán sokan ragadtak tollat, hogy versben és prózában megírják emlékeiket. A napokban átadott kötetben 17 szerző 19 írása szerepel.

Sokan, sokféleképpen élték meg a múltat. Élethelyzete szerint nyilván mindenkinek más volt a viszonya a világhoz. A szakavatott zsűri által kötetbe válogatott írások hiteles képet adnak az elmúlt évtizedekről. Ahogy a kiadvány előszavában is megjelent, bármilyen volt a régiek élete, a pozitív emberi érzelmek által mindig tudtak örülni, szeretni, nevetni. Legyen ez tanulság a fiatalok számára!

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.