EUR: 335,41 Ft
CHF: 306,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Hódmezővásárhely

Kovács Pál Hannoverben ütött nagyot

Nem éri meg ujjat húzni a vásárhelyi öklözőkkel, ezt bizonyította a németországi Hannoverben Kovács Pál, a Boxing Gym Vásárhely felnőttválogatott ökölvívója, aki másfél perc alatt ütötte ki ellenfelét. 

A Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze elsőként szerződtette Kovács Pált a január közepén tartott tornára. Kovács Pál a csapatok versenyében a 81 kilogrammos kategóriában ellentmondást nem tűrően másfél perc alatt rövidre zárta a meccset a berlini favorit ellen. A vásárhelyi bokszoló edzésterve a számára megszokott volt, a tornára a két ünnep között becsülettel készült, de ekkora sikerre nem számított.


Kovács Pál, a Boxing Gym Vásárhely bokszolója

–  Nagyon izgultam a meccs előtt, ráadásul első mérkőzésem volt a német Bundesligában és nem szerettem volna rosszul szerepelni, így ez a tűz hajtott előre. Szerencsére sikerült is a jó szereplés, másfél perc alatt kiütöttem az ellenfelem –  mondta Kovács Pál ökölvívó.

Másfél perc alatt ütötte ki ellenfelét Kovács Pali.

Kovács Pál nyolcéves volt, amikor megismerkedett az ökölvívással. Mint mondta, rengeteget tanult ennek a sportnak köszönhetően: az egészséges életmód, a kitartás és az alázat is fontos számára. Pali korábban több egyesületnél is volt már, de nagyon szeret a Boxing Gym Vásárhelynél sportolni. Kiemelte, sok gyerek jár hozzájuk, amit örömmel lát.


A Boxing Gym Vásárhely életében is fontos Pali eredménye, több fiatalnak és hobbibokszolónak is példakép. Az egyesületnél egyre több gyerek fordul meg, akikkel remek edzők – Kecskeméti Imola, Kovács Gábor, Krucsai Zsolt – foglalkoznak. A felnőtteket Tóth Károly Zsolt, Diószegi Tibor és Szabó Szilveszter készíti fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.