2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Kövér László részvétét fejezte ki az észak-macedón buszbaleset miatt

Részvétét fejezte ki pénteken Kövér László, az Országgyűlés elnöke észak-macedón kollégájának a szerdán történt, sok halálos áldozattal járó buszbaleset miatt.

Az MTI-hez is lejuttatott részvéttáviratban Kövér László azt írta Talat Xhaferinek, az Észak-Macedón Köztársaság parlamenti elnökének, hogy mély megdöbbenéssel értesült a balesetről.


“Fogadja, kérem, elnök úr a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétünket, legmélyebb együttérzésünket emiatt a gyászos esemény miatt, ami oly sok emberi áldozatot követelt. Osztozunk az áldozatok hozzátartozóinak és barátainak gyászában” – írta Kövér László.

Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 15 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket. Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan fejlődik a közoktatás

  Folyamatosan fejlődik a közoktatás

  A köznevelés napja alkalmából a Lokál az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével összeszedte az utóbbi években zajló legfontosabb intézkedéseket, amelyek a terület fejlesztése során mentek végbe.

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.