2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Pécs

Közel hatmilliárdos fejlesztés indul a Hauninál

Bővülhet az autóút-hálózat, és fejleszthetik a pogányi repteret is

2020-ig több mint 5,7 milliárd forint értékben fejleszti pécsi gépgyártó üzemét a Hauni Hungaria – jelentették be Budapesten. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a tárca miniszterhelyettese elmondta: az ipari ágazat legnagyobb pécsi szereplője, a mintegy 1300 ember foglalkoztató vállalat fejlesztéséből az állam is kiveszi a részét, és a Nemzeti Befektetési Ügynökségen (HIPA) keresztül egymilliárd forint támogatást nyújt a munkához – természetesen jelentős gazdaságfejlesztési és munkahelymegőrzési vállalásokért cserébe. A beruházások oroszlánrésze közvetlenül a termelésre irányul, így a vállalatnál bővül és korszerűsödik a géppark, amivel növelik a hatékonyságot.


Decsi István (b) Pécs alpolgármestere és Katona Gábor (j) Hauni Hungária Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója

Magyar Levente kiemelte, hogy Pécsett az utóbbi években ezres nagyságrendben sikerült létrehozni munkahelyeket az ipar és szolgáltatások területén, többek között az állami szerepvállalásnak is köszönhetően. Szavaiból kiderült: az állam partnere Pécsnek, és abban érdekelt, hogy a következő időszakban a helyi gazdaság új lendületet kapjon. Így bővülhet az autóút-hálózat, és fejleszthetik a pogányi repteret is.

A Hauni Hungaria 1994-ben kezdte meg működését Pécsen, akkor még csak 200-an dolgoztak a gyár területén, jelenleg pedig 1250 főt foglalkoztatnak (Fotó: Hauni)

Decsi István, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy Pécsett az elmúlt időszakban megjelenő befektetéseknek köszönhetően erősödni kezdett a gazdaság. Hozzátette, hogy a jól képzett helyi munkaerő és a magas színvonalú oktatás a nemzetközi vállalatok figyelmét is fölkeltette, ami új szintet jelent a helyi gazdaságfejlesztésben.


Katona Gábor, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy üzemüket a 2020-ban befejeződő új beruházás során világszínvonalú eszközökkel szerelik föl, hogy bővítsék a termelési kapacitást és javítsák annak hatékonyságát. A cég vezetője üdvözölte a reptérfejlesztéssel kapcsolatos bejelentést, szavaiból kiderült, hogy ez a jövőt illetően a Hauni számára is kulcsfontosságú.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek