2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIX.kerület

Kreatív gyerekek Wekerlén

Rendszeresen kiélhetik kreatív képességeiket a gyerekek a Wekerlei Kultúrházban. Az alkotóműhelyben legutóbb, január végén mécsestartót és díszes üvegeket készítettek Brösztl Éva kézműves vezetésével. Most szombaton farsangi képet, márciusban cserepes virágot készítenek élethű dekorgumi segítségével, áprilisban textiltáskát festenek, júniusban pedig már a nyárra hangolnak. A helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a WKK honlapján vagy telefonszámain. A részvétel ingyenes, de adományokat anyagköltségre szívesen fogadnak.

( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.