EUR: 334,45 Ft
CHF: 304,26 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Kudarcba fulladt Soros szeánsza

Alig érdekelt néhány képviselőt az Európai Parlament szerdai ülésén a Magyarországról szóló vita, elmondható hát, hogy totális kudarcba fulladt a bevándorláspárti erők Soros-szeánsznak is nevezett vircsaftja.

A Soros–Sargentini-jelentésnek nevezett hazugsággyűjtemény szerzője, Judith Sargentini kezdeményezte a vitát, ő javasolta, hogy az Európai Tanács minél hamarabb kezdje meg a 7-es cikkely szerinti elmarasztaló eljárást Magyarországgal szemben. Az Orbán Viktor miniszterelnök által Soros-féle szeánsznak nevezett eseményen a szokásos bevándorláspárti lózungokkal támadták hazánkat.


Profimedia, Zuma Press – News

 

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő ezekre reagálva közölte: a „magyar kérdés” újbóli napirendre vétele csak ürügy, azért került elő ismét, mert az európai parlamenti kampányban az EP balliberális, bevándorláspárti többsége „elvtársi segélyt” akart adni a szintén markánsan bevándorláspárti magyar ellenzéknek.

A fideszes Gál Kinga azt emelte ki, hogy a vádak mindegyike nevetséges, mellőzi a tényeket, és ha egyelő mércével mérnének, akkor sok más tagállam ellen is eljárás indulna.


A leghatásosabb választ a Jobbik EP-listájáról bejutott, de mára a párttal szakító Morvai Krisztina adta, aki feltörölte a padlót Soros emberével.

– Kedves Sargentini kisasszony, nézzen körbe a teremben, a 751 EP-képviselő közül körülbelül egy tucat van jelen. Senkit sem érdekel már a maga szerencsétlenkedése, a Magyarország ellen indított támadása elbukott – kezdte Morvai. Felidézte, hogy a bevándorláspárti erők vezetője, Emmanuel Macron francia elnök „a rendőreivel ugyanazt csináltatja, mint amit mi Magyarországon elszenvedtünk 2006 őszén”.

– Szemeket lövet ki, 15 ember veszítette el a szeme világát, 80-an szenvedtek súlyos fejsérülést az önök kedvenc országában – sorolta.

MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

 

A magyar ellenzék soraiból Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője, Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, Balczó Zoltán jobbikos képviselő és az MSZP-s Szanyi Tibor szólalt fel, sürgetve hazánk elítélését.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek