EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Külföldről támadják a családvédelmi akciótervet

A nemzetközi balliberális média felbosszantotta magát az Orbán Viktor kormányfő február 10-i évértékelőjén bejelentett családvédelmi akcióterv miatt.

A brit BBC-n Sarah Harper professzor arról beszélt, hogy rendkívül elhibázottnak tartja a magyar gyermekek vállalását ösztönző intézkedéseket akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik. A szakértő szerint egy elöregedő társadalom, amilyen a magyar is, csak pluszterheket vesz magára a sok gyerekkel, hiszen húsz évig el kell őket tartani, mire munkába tudnak állni. Hozzátette, a magyar családok támogatása helyett inkább afrikai migránsokat kellene befogadnunk.

Hasonlóan gondolkodik Annika Strandhäll svéd szociális miniszter, aki szerint „riasztó”, hogy a magyar kormány a magyar családokat támogatja. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint „Svédországban a migránsokra költik a pénzt, és nem a családokra”, Magyarországon pedig épp fordítva történik.


Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a fenti kijelentése miatt bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.