2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Kunhalmin és Bangónén kívül láthatóan Karácsony is hadilábon áll a helyesírással

Jó lenne azt gondolni, hogy az ellenzék szándékosan és teljesen megfontolt céllal veri a szögeket egymás után a helyesírás koporsójába. Azonban az elmúlt napok, hetek vagy hónapok példái sajnos nem ezt mutatják. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó hétfői helyesírási ámokfutása után most Karácsony Gergely is belépett a „helyesírás sírásóinak” egyre bővülő klubjába. Szomorú ez, leginkább Kunhalmi esetében, ő ugyanis a szocialisták oktatáspolitikusa.

Dolgozószobájából – vagy dolgozószobályából – tehette fel a kérdést magában Zugló vezetője, Karácsony Gergely, akinek végül nem sikerült eltalálnia a helyes megoldást. Történt ugyanis, hogy az LMP-s politikus közösségi oldalán megosztott egy bejegyzést, amelyben Orbán Viktort próbálta ekézni, ám a fagyi visszanyalt. Nézzük az eredeti bejegyzést:


„Persze Orbán Viktor dolgozószobáLYából ez már nem látszik” – ehhez igazából nincs több hozzáfűznivaló. Nem sokkal később Karácsony egyébként a kommentelők segítségének köszönhetően szembesült a bődületes hibával, így azóta sikerült kijavítani a malőrt.

Nem Karácsony volt az egyetlen ellenzéki politikus, aki „SZRTÁJK”-ba kezdett az ly és a j-vel szemben. Hétfőn két szocialista politikus, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó állt ki a „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” feliratú, nagy sikerű A4-es lapokkal tiltakozni az Országgyűlés Mentelmi bizottsága elé.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek