2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Kunhalmiéknak adjon már valaki egy magyar helyesírási szótárt!

Több ellenzéki képviselő ügyét tárgyalja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Ennek apropóján érkezett Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó egy kisebb transzparenssel a kezükben, amelyre a következő írták: KÉPVISELŐKBE FOLYTANI A SZÓT ILLENDŐ? Az ellenzéknek nem ez az első ilyen húzása. Lassan tényleg el kellene gondolkozniuk egy korrektor alkalmazásán az ilyen és hasonló akcióknál, ha már a helyesírással ilyen hadilábon állnak. 

Nem kell nyelvésznek lenni ahhoz, hogy az első olvasat után kiszúrja a szemünket egy akkora helyesírási hiba, amiért talán már az általános iskolában is egy hatalmas karó járna magyar nyelvtan órán. Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó nem kizárt, hogy éppen hiányzott arról az óráról, amelyiken a J-s és ly-os szavakat tanították, ugyanis a “fojtatni” szót sikerült ly-nal leírniuk.


/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A képviselők egyébként egy korábbi vitájukra próbáltak utalni a túlóratörvény kapcsán, amikor a levezető elnök elvette tőlük a szót. Az ellenzék azt állítja, hogy a hétfői ülésen is készülnek valamilyen meglepetéssel, ám kérdés, sikerül-e hiba nélkül kivitelezniük.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek