2019. november 20., szerda
Jolán

Belföld

Kunhalmiéknak adjon már valaki egy magyar helyesírási szótárt!

Több ellenzéki képviselő ügyét tárgyalja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Ennek apropóján érkezett Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó egy kisebb transzparenssel a kezükben, amelyre a következő írták: KÉPVISELŐKBE FOLYTANI A SZÓT ILLENDŐ? Az ellenzéknek nem ez az első ilyen húzása. Lassan tényleg el kellene gondolkozniuk egy korrektor alkalmazásán az ilyen és hasonló akcióknál, ha már a helyesírással ilyen hadilábon állnak. 

Nem kell nyelvésznek lenni ahhoz, hogy az első olvasat után kiszúrja a szemünket egy akkora helyesírási hiba, amiért talán már az általános iskolában is egy hatalmas karó járna magyar nyelvtan órán. Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó nem kizárt, hogy éppen hiányzott arról az óráról, amelyiken a J-s és ly-os szavakat tanították, ugyanis a “fojtatni” szót sikerült ly-nal leírniuk.


/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A képviselők egyébként egy korábbi vitájukra próbáltak utalni a túlóratörvény kapcsán, amikor a levezető elnök elvette tőlük a szót. Az ellenzék azt állítja, hogy a hétfői ülésen is készülnek valamilyen meglepetéssel, ám kérdés, sikerül-e hiba nélkül kivitelezniük.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres a magyar fejlesztéspolitika

    Sikeres a magyar fejlesztéspolitika

    Sikeres a magyar fejlesztéspolitika, már 42 százalékos az uniós pályázati források lehívása – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • A gyermekek védelme mindennél fontosabb

    A gyermekek védelme mindennél fontosabb

    A gyermekek védelme, egészséges testi-lelki-szellemi fejlődésük biztosítása mindennél fontosabb a magyar kormány számára – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a gyermekjogi világnapon, szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.