EUR: 334,57 Ft
CHF: 304,31 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Lakásán fogadta az amerikai nagykövetet Orbán

A Ripost értesülései szerint Orbán Viktor miniszterelnök meglepően családias környezetben, budapesti lakásán fogadta David B. Cornsteint, az USA bu­da­pesti nagy­kö­vetét.

A lap szerint péntek reggel a XII. kerületben élők figyeltek fel elsőként az USA zászlajával feldíszített autókonvojra. A Ripost később informális forrásokból úgy értesült, hogy a középen haladó, feltételezhetően egy speciális kiadású, Cadillac Escalade Platinum típusú fekete autóban maga David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete utazott.


Forrás: Ripost

A hírt egy miniszterelnökségi munkatárs is megerősítette a lapnak, sőt egy a találkozón készült fotóhoz is sikerült hozzájutniuk. A kolléga szerint, aki már járt a miniszterelnök otthonában, a kép valóban Orbán Viktor lakásán készült. Az, hogy hivatalos vagy „baráti” találkozóról volt-e szó, egyelőre nem derült ki.

Tavaly nyári kinevezését követően David B. Cornstein pozitívan nyilatkozott a magyar demokrácia állapotáról.

„Én a demokrácia elkötelezett híve vagyok, ami a joguralmat és a számunkra oly fontos szabadságjogokat (vallásszabadságot, szólásszabadságot, sajtószabadságot) jelenti, amelyek életünket irányítják… Ha valóban azt látnám, hogy bármely személy vagy intézmény szabadságát veszélyeztetik, azonnal felszólalnék az ügyében” – nyilatkozta a Szombat című lapnak.

David B. Cornstein egyébként magát „amerikai zsidónak” tartja, anyai nagyszülei Magyarországról származnak. „Magyar zsidó Sára nagymamámról szép emlékeim vannak” – árulta el Cornstein.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.

 • Segítenek leszokni a cigiről

  Segítenek leszokni a cigiről

  Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz, amelyben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni és támogatni kell a magatartásváltást – jelentette ki Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár tegnap a „Ne gyújts rá!