EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Lakásán fogadta az amerikai nagykövetet Orbán

A Ripost értesülései szerint Orbán Viktor miniszterelnök meglepően családias környezetben, budapesti lakásán fogadta David B. Cornsteint, az USA bu­da­pesti nagy­kö­vetét.

A lap szerint péntek reggel a XII. kerületben élők figyeltek fel elsőként az USA zászlajával feldíszített autókonvojra. A Ripost később informális forrásokból úgy értesült, hogy a középen haladó, feltételezhetően egy speciális kiadású, Cadillac Escalade Platinum típusú fekete autóban maga David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete utazott.


Forrás: Ripost

A hírt egy miniszterelnökségi munkatárs is megerősítette a lapnak, sőt egy a találkozón készült fotóhoz is sikerült hozzájutniuk. A kolléga szerint, aki már járt a miniszterelnök otthonában, a kép valóban Orbán Viktor lakásán készült. Az, hogy hivatalos vagy „baráti” találkozóról volt-e szó, egyelőre nem derült ki.

Tavaly nyári kinevezését követően David B. Cornstein pozitívan nyilatkozott a magyar demokrácia állapotáról.

„Én a demokrácia elkötelezett híve vagyok, ami a joguralmat és a számunkra oly fontos szabadságjogokat (vallásszabadságot, szólásszabadságot, sajtószabadságot) jelenti, amelyek életünket irányítják… Ha valóban azt látnám, hogy bármely személy vagy intézmény szabadságát veszélyeztetik, azonnal felszólalnék az ügyében” – nyilatkozta a Szombat című lapnak.

David B. Cornstein egyébként magát „amerikai zsidónak” tartja, anyai nagyszülei Magyarországról származnak. „Magyar zsidó Sára nagymamámról szép emlékeim vannak” – árulta el Cornstein.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

 • A nap képe: Dagonya

  A nap képe: Dagonya

  A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

 • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.