EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Szolnok

Lebuktak a buszfosztogatók

Több száz táblát, digitális kijelzőket, műszerfalakat, pénztárgépeket és számos más buszberendezést lopott el az elmúlt hónapokban egy négyfős banda. A tiszafüredi rendőrök leleplezték a fosztogatókat, akik több millió forint kárt okoztak.

Még tavaly júniusban indult eljárás a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon amiatt, hogy a város buszpályaudvarán álló autóbuszból valaki eltulajdonította a műszerfalat. Korábban a jászberényi pályaudvaron történt hasonló eset, amikor is LED-es táblákat és a műszerfalból kiemelt berendezéseket lopott el valaki. A nyomozás során több hasonló esetre is fény derült, és egyre több körülmény utalt arra, hogy az elkövetők minden esetben ugyanazok.


Több száz táblát találtak a nyomozók az elkövetőknél
Fotó: police.hu

A hónapokig tartó nyomozás után a nyomozók sikeresen azonosították a gyanúsítottakat: a múlt héten elfogták a három szentmártonkátai és egy mendei férfit, akik beismerték tettüket. A rendőrség több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket, menetrendi tájékoztatókat, rendszámtáblákat és egyéb, autóbuszokról származó berendezéseket talált a gyanúsítottaknál tartott kutatás során. A tárgyakat lefoglalták.

A csapat tagjai éjszakánként hatoltak be a buszokra, és ahogy Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense fogalmazott, „vittek mindent, ami mozdítható volt”. A lopásokkal okozott kár több millió forintra rúg.

A lefoglalt tárgyak között LED-es táblák, műszerfalak, pénztárgépek és számos más buszberendezés volt
Fotó: police.hu

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek