2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Szolnok

Lebuktak a buszfosztogatók

Több száz táblát, digitális kijelzőket, műszerfalakat, pénztárgépeket és számos más buszberendezést lopott el az elmúlt hónapokban egy négyfős banda. A tiszafüredi rendőrök leleplezték a fosztogatókat, akik több millió forint kárt okoztak.

Még tavaly júniusban indult eljárás a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon amiatt, hogy a város buszpályaudvarán álló autóbuszból valaki eltulajdonította a műszerfalat. Korábban a jászberényi pályaudvaron történt hasonló eset, amikor is LED-es táblákat és a műszerfalból kiemelt berendezéseket lopott el valaki. A nyomozás során több hasonló esetre is fény derült, és egyre több körülmény utalt arra, hogy az elkövetők minden esetben ugyanazok.


Több száz táblát találtak a nyomozók az elkövetőknél
Fotó: police.hu

A hónapokig tartó nyomozás után a nyomozók sikeresen azonosították a gyanúsítottakat: a múlt héten elfogták a három szentmártonkátai és egy mendei férfit, akik beismerték tettüket. A rendőrség több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket, menetrendi tájékoztatókat, rendszámtáblákat és egyéb, autóbuszokról származó berendezéseket talált a gyanúsítottaknál tartott kutatás során. A tárgyakat lefoglalták.

A csapat tagjai éjszakánként hatoltak be a buszokra, és ahogy Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense fogalmazott, „vittek mindent, ami mozdítható volt”. A lopásokkal okozott kár több millió forintra rúg.

A lefoglalt tárgyak között LED-es táblák, műszerfalak, pénztárgépek és számos más buszberendezés volt
Fotó: police.hu

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.