EUR: 334,57 Ft
CHF: 304,29 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Liu Shaoang súlyos kézsérülést szenvedett

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang kézközépcsontja három helyen is eltört, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének pénteki selejtezőjében elesett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 1000 méteres selejtező első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta az MTK 20 éves sportolóját, aki – bár a egyből felpattant a palánknál – nem tudta folytatni a futamot.


“Rögtön kórházba vittek, a röntgen pedig kimutatta, hogy a bal kézközépcsont három helyen is eltört” – mondta a gipszelés közben Liu Shaoang. “Sajnos, ez egy ilyen sportág… Maga a szituáció kicsit még mindig bosszant, de nem szabad ezen idegeskednem. És még mindig jobb, hogy a kezem sérült meg, és nem a lábam”.

Liu Shaoang, aki élen áll 1000 méteren a vk-pontversenyében, azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a sérülés mit jelent a szezon további versenyeire vonatkozóan. Hazautazik Drezdából, Magyarországon pedig valószínűleg műtétre lesz szükség.

A németországi vk-állomás után jövő hétvégén Torinóban zárul a vk-sorozat, majd a világbajnokságot március 8. és 10. között rendezik Szófiában.

Kapcsolódó Cikkek