2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Sport

Lovrencsics: Nekünk van egy Bödénk

A csereként beálló Böde Dániel góljával 1-0-ra győzte le a Ferencváros labdarúgócsapata a Budapest Honvéd együttesét a OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján. Ezzel a sikerrel a Fradi növelni tudta előnyét a MOL Vidi FC-vel szemben.

A mérkőzés első félidejében a kispesti csapat rendkívül fegyelmezetten és zártan védekezett, és ezzel a Ferencváros nem nagyon tudott mit kezdeni. Az első fél óra után Davide Lanzafame és Varga Roland is veszélyeztetett, de a vendégek kapusa, Gróf Dávid egyik bravúrt mutatta be a másik után. A szünetet követően a Fradi érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt, beszorította a Honvédot, de Gróf életben tartotta a csapatát. Végül a 83. percben, a hat perccel korábban beálló Böde Dánielt nem tudták szerelni, így  két védő között jutott lövéshez, és közelről nem hibázott.


– Nagyon tisztelem Danit, ahogyan a csapatot is, és örülök neki, hogy van egy kis versengés az egyes posztokért, fontos, hogy legyen konkurencia. Ha nyolcpontos előnyben azt gondoljuk, hogy megnyertük a bajnokságot, akkor vége mindennek. Az egyének és a csapat fejlődése a legfontosabb – vélekedett a meccs után Szerhij Rebrov, a Fradi vezetőedzője.

– Gróf Dávid nem hiába van ott a válogatott közelében, nagyon nehéz bevenni a kapuját, de szerencsére van egy Böde Danink, akinek ez sikerült – fogalmazott a Lovrencsics Gergő, a hazaiak szélső védője.


Az éllovas ferencvárosi együttes pályaválasztóként már 30 mérkőzésen nem kapott ki a bajnokságban, és az újabb sikerrel 8 pontra növelte előnyét a tabellán második MOL Vidi FC-vel szemben, ugyanis a fehérváriak hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Puskás Akadémiától.

További eredmények

MTK–Paks 1-2

Debrecen–Újpest 0-0

Diósgyőr–Mezőkövesd 1-1

Haladás–Kisvárda 0-1

MOL Vidi–Puskás Akadémia 0-3

Ferencváros–Honvéd 1-0

Kapcsolódó Cikkek