EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Székesfehérvár

Magyar Honvédség: új év, új élet

Mihócza Zoltán (jobbról a második) vezette a haditechnikai bemutatót Fotó: ÖKK, Simon Erika

A meghívottak érdeklődéssel hallgatták, nézték a bemutatót Fotó: ÖKK, Simon Erika


A  Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) évértékelő és a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) évnyitó rendezvényén a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, Mihócza Zoltán látta vendégül a Fejér megyei közhivatalok és társszervezetek vezetőit. Január elsejével megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, és Székesfehérváron összpontosul a Magyar Honvédség stratégiai és műveleti szintű vezetése. Az új vezetési egység élére Korom Ferenc altábornagyot, a Honvéd Vezérkar eddigi főnökét nevezték ki, az MHP törzsfőnöke a volt MH ÖHP megbízott parancsnoka, Mihócza Zoltán vezérőrnagy lett, aki a vendégeknek bemutatta a székesfehérvári helyőrség parancsnokát, Sándor Zsolt dandártábornokot. A találkozón sor került a Zrínyi 2026 program keretében már megvalósult eszközfejlesztések rövid technikai bemutatójára. Az eseményen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is részt vett. Kiemelte: a város hagyományait tekintve is megtisztelő, hogy a Magyar Honvédség Parancsnoksága és parancsnoka is itt lesz. Elmondta: óriási lehetőség ez a városnak, mert Székesfehérvár visszakerül az európai és a NATO-térképre. Szeretnék, ha a katonacsaládok itt telepednének le. Ez további oktatási és munkaerőpiaci kérdéseket vet majd fel, amelyekről folyamatos egyeztetések és tárgyalások folynak a honvédség, az állam, a szakmai szervezetek és a város között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.