2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Székesfehérvár

Magyar Honvédség: új év, új élet

Mihócza Zoltán (jobbról a második) vezette a haditechnikai bemutatót Fotó: ÖKK, Simon Erika

A meghívottak érdeklődéssel hallgatták, nézték a bemutatót Fotó: ÖKK, Simon Erika


A  Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) évértékelő és a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) évnyitó rendezvényén a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, Mihócza Zoltán látta vendégül a Fejér megyei közhivatalok és társszervezetek vezetőit. Január elsejével megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, és Székesfehérváron összpontosul a Magyar Honvédség stratégiai és műveleti szintű vezetése. Az új vezetési egység élére Korom Ferenc altábornagyot, a Honvéd Vezérkar eddigi főnökét nevezték ki, az MHP törzsfőnöke a volt MH ÖHP megbízott parancsnoka, Mihócza Zoltán vezérőrnagy lett, aki a vendégeknek bemutatta a székesfehérvári helyőrség parancsnokát, Sándor Zsolt dandártábornokot. A találkozón sor került a Zrínyi 2026 program keretében már megvalósult eszközfejlesztések rövid technikai bemutatójára. Az eseményen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is részt vett. Kiemelte: a város hagyományait tekintve is megtisztelő, hogy a Magyar Honvédség Parancsnoksága és parancsnoka is itt lesz. Elmondta: óriási lehetőség ez a városnak, mert Székesfehérvár visszakerül az európai és a NATO-térképre. Szeretnék, ha a katonacsaládok itt telepednének le. Ez további oktatási és munkaerőpiaci kérdéseket vet majd fel, amelyekről folyamatos egyeztetések és tárgyalások folynak a honvédség, az állam, a szakmai szervezetek és a város között.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.