2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Hódmezővásárhely

Makói művészek alkotásai a Tornyaiban

A makói Natura Marosmenti Művésztelep csoportos kiállítása nyílt meg Úton címmel a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Dr. Miklós Péter, a vásárhelyi közgyűjtemény igazgatója elmondta, nagyon fontos, hogy a múzeum bemutassa a helyi művészeti törekvéseket. Hozzátette, március végéig 21 alkotó mintegy 70 alkotása látható a múzeumban.


Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója

– Nagyon erőteljes tárlatot láthatunk. Ez eltérő életkorú, világlátású, szemléletmódú, technikájú alkotók kiállítása, akik egyébként a Kárpát-medence számos szegletéből érkeznek, hiszen erdélyi, vajdasági, budapesti alkotók éppúgy vannak, mint hódmezővásárhelyiek vagy éppen makóiak. És ez a sokszínűség mégis egységbe tud rendeződni – fogalmazott dr. Miklós Péter igazgató.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere

– A művésztelepre érkező alkotókat már családtagként üdvözlik a makóiak – mondta Makó polgármestere. Farkas Éva Erzsébet kiemelte, hogy a művésztelep a várost tizenkét éve varázsolja néhány hétre alkotóhellyé, Karsai Ildikó szakszerű vezetésével. Megjegyezte, a városok közötti kapcsolatok erősítésének eszközeként tekint egymás művészeti értékeinek megismerésére.

Március végéig látogatható a tárlat

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.