EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XV.kerület

Maminbaba fitnesz az Álomszigeten

Molnár Enikő körülbelül hét éve találta ki a Maminbaba táncos, hordozós latin fitneszt. Annak ellenére, hogy nem volt kifejezetten sportos alkat, igényelte a testmozgást, ám mint oly sok anyuka, ő sem tudta kire hagyni a babáját. Nem volt más választása, megalkotta a maga sportját, és azóta több ezer követőre lelt.

– Egyáltalán nem voltam sportos kismama, sem a várandósság alatt, sem utána. Amikor a lányom kétéves lett, találkoztam egy táncos mozgásformával, amely akkor indult a környéken. Mindenki új volt, mindenki hasonlóan ügyetlen és kezdő, és ez nagyon tetszett nekem. Ugyanakkor szembesültem azzal, hogy sok anyukatársam az este hétkor kezdődő órára csak akkor tud eljönni, ha három perccel előtte betoppan a férje, akinek le tudja passzolni a gyereket. Innen jött az ötlet, hogy ezt esetleg meg lehetne csinálni úgy, hogy az anyukák a gyerekkel is el tudjanak jönni. Mivel hordoztam a lányomat, kellett egy mozgásforma, amit a délelőtti órákban is lehet csinálni, hordozóval, a gyerekkel együtt. Először gyógytornászok segítségét kértem, aztán szereztem sportszakmai képesítést és terhestorna-oktatói végzettséget. Azóta pedig hordozási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó, gyógytornász és testnevelő tanárok is vannak a csapatban, akik hozzáadják a szaktudásukat – mesélt a kezdetekről Molnár Enikő, a Maminbaba kitalálója és a hazai franchise tulajdonosa.


– Mára majdnem minden kerületben van Maminbaba torna. A népszerűsége annak köszönhető, hogy ez egy táncos mozgásforma, ami boldogsághormonokat szabadít fel. A nők nagy kedvvel csinálják, mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően. Nem ettől lesz az embernek kockás hasa, de kardiomozgás, tehát zsírt éget. Többen számoltak be testük átalakulásáról úgy, hogy a testsúlyuk nem változott számottevően, vagyis izmosodtak – mesélte Molnár Enikő, aki a könnyed és szenvedélyes hangulat miatt választotta a latin zenét és tánclépéseket.

– Latin táncalapokkal dolgozunk, de nem kizárólag latinos zenére. Ez egy lágy mozdulatokkal dolgozó stílus, amely a gyerekek számára is élvezhető, mert az anyaméhre emlékeztető testközelség jó élmény. Érzelmileg és fizikailag erősít, a tánclépések pedig a helyesen felkötött babának ringatózó mozgást biztosítanak, tehát nem billeg, nem csapódik ide-oda. Ez a kisagyi egyensúlyszerveket is fejleszti, tehát a diszlexia, diszkalkulia esélyét csökkenti – mesélte az alapító, aki arra is gondolt, hogy az anyagilag mindenképpen megterhelő gyermekágyi időszakot ne terhelje extra kiadásokkal. Az anyukáknak egy sportcipőre van szükségük, váltóruhára, valamint egy jó, ergonomikus hordozóra, amelyet biztosítanak azoknak, akiknek nincs. A fogyni és sportolni vágyó kismamákat keddenként délelőtt tíztől várják az Álomsziget Családbarát Szolgáltatóházban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.