EUR: 354,02 Ft
CHF: 333,42 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

A legtöbb uniós ország belátta a külső határőrizet fontosságát

Magyarország mellett már sok más európai uniós ország hangsúlyozza, hogy a tömeges illegális bevándorlást az unió határain kívül kell megállítani – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kiemelte: belső biztonságról, közbiztonságról nem lehet beszélni, amíg a határellenőrzés nem megoldott.


A főtanácsadó ugyanakkor kitért arra is, hogy a jelenlegi bevándorláspárti többségű Európai Parlament még a májusi választások előtt szeretne olyan visszafordíthatatlan intézkedéseket hozni, amellyel lehetővé tennék Európába a legális tömeges bevándorlást.

Csütörtökön Pozsonyban a V4-ek és Németország miniszterelnökeinek csúcstalálkozója után jelentette be Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök, hogy közös programot készítenek elő a migráció megfékezésére a visegrádi országok – Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország – Németországgal együttműködve Marokkóban.


Bakondi György emlékeztetett: Magyarország pénzügyileg is hozzájárul Törökország migráció elleni tevékenységéhez, vannak továbbá Lengyelországgal közös intézkedéseik is. Ezen felül Magyarország a Hungary Helps Programmal is nyomatékot adott azon véleményének, miszerint a problémákat helyben kell megoldani, ott kell segíteni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek