EUR: 334,94 Ft
CHF: 305,19 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Extra

Maratonra készül Benkő Dániel

Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani Benkő Dánielről, hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől. A Lokál most megkereste a lantművészt, aki nem mindennapi hírrel szolgál, a zenész elárulta, hogy 72 évesen nekivág a maratonnak.

“Tizennégy éves korom óta már annyit futottam, hogyha azt összeadnánk, akkor az egyenlítő mentén egyszer már körbeértem volna a Földet. Ez nem kevesebb, mint 44 ezer kilométert jelent. A futás számomra nemcsak testi, hanem lelki megújulást is,  spirituális dolognak tartom. Életem legnagyobb döntései is futás közben születtek meg. Negyvenkét évvel ezelőtt például kocogás közben jutott eszembe, hogy szakítanom kellene az akkori barátnőmmel, Blankával. Megszületett egy dal a fejemben, és amikor hazaértem, akkor gyorsan le is írtam, hogy el ne felejtsem. Ezzel zárult le az én Blanka korszakom, és kezdődött el tulajdonképpen a pályafutásom. Büszke vagyok rá, hogy sikerült megírnom egy komplett számot futás közben, ez egy nagyon meghatározó élménye volt az életemnek – árulta el Benkő Dániel, akinek nemcsak pozitív emlékei vannak, egy alkalommal például néhány lépés megtétele után összeesett az utcán.


–Egy szép napon elindultam, és alig tettem meg húsz lépést a háztól, azon nyomban összeestem. Azt hiszem, hogy akkoriban túl sok terhet cipeltem, 4200 koncertet adtam 100 országban, ami kikészítette a szervezetem. Mégsem adtam fel, futottam tovább, de két évvel ezelőtt, épp 70 éves koromban valamiért leálltam. Egyszerűen azt érezte a testem, hogy pihennem kell. Most azonban új erőre kaptam, szeretnék formába lendülni, jelenleg a megfelelő cipőt keresem, hiszen az én koromban már nagyon fontos, hogy stabil legyen az ember terepen. Először a félmaratonnak vágok neki, az év második felében pedig jöhet a maraton, amit izgatottan várok –árulta el a 72 éves lantművész.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek